main logo
3075

Alexandr Suhodolski, despre aderarea la UE: Nu vedem niciun bun-simț

Deputatul Alexandr Suhodolski – afiliat oligarhului fugar Ilan Șor – consideră că nu există „niciun bun-simț” în a urma, în prezent, calea integrării europene. Politicianul a sugerat că pentru cetățenii Republicii Moldova eurointegrarea ar fi devenit un „simțământ al sărăciei, insecurității și faptului că țara merge pe calea greșită”.

Alexandr Suhodolski, despre aderarea la UE: Nu vedem niciun bun-simțFoto: newsmaker.md

Precizările au fost făcute pe data de 26 martie, în cadrul vizitei sale la Moscova, pentru portalul pro-Kremlin Sputnik, blocat la inițiativa SIS încă la începutul invaziei ruse în Ucraina, transmite Știri.md cu referire la newsmaker.md.

„Să spunem că astăzi trebuie să acționăm și să mergem pe calea integrării europene – nu vedem niciun bun-simț în asta. Pentru că astăzi țara urmează calea integrării europene de mai bine de 3-4 ani, iar pentru un cetățean de rând al Republicii Moldova integrarea europeană a devenit un simțământ al sărăciei, nesiguranței în securitatea sa și al căii greșite a Republicii Moldova. (…) Iar acele întâlniri ca cea de astăzi cu conducerea PLDR, în speță cu Leonid Sluțki, sunt podurile care ne vor permite să restabilim aceste relații, care ne vor permite să aducem totul la un nou nivel. Dar nu suntem în căutarea de noi parteneri. Rusia și poporul rus au fost întotdeauna un adevărat prieten și frate al poporului moldovean. Ne întoarcem la ceea că Occidentul încearcă astăzi să ne îndepărteze cât mai mult posibil”, a declarat Suhodolski.

Precizăm că deputații independenți Vasile Bolea și Alexandr Suhodolski – membri ai Partidului „Renaștere”, controlat de oligarhul fugar Ilan Șor – s-a aflat pe data de 26 martie la Moscova, Federația Rusă. Cei doi au avut o întrevedere cu președintele Comisiei pentru afaceri internaționale din Duma de Stat, deputatul Leonid Sluțki. În cadrul unor declarații de presă, Sluțki a declarat că a discutat cu Bolea și Suhodolski despre „cooperarea Moldovei și Rusiei în domeniile politic, economic, umanitar, cultural”.

Aceasta nu este prima vizită efectuată de membrii echipei lui Șor în Federația Rusă, în ultima perioadă. La începutul lunii martie, 100 de activiști ai Partidului „Renaștere”, bașcanul Găgăuziei, Evghenia Guțul, au participat la Festivalul Mondial de Tineret din Soci, Rusia. În marja evenimentului, guvernatoarea autonomiei găgăuze s-a întâlnit cu președintele rus, Vladimir Putin.

Cu mai bine de doi ani în urmă, la 24 februarie 2024, la ordinul lui Vladimir Putin, armata rusă a invadat Ucraina. Agresiunea militară asupra țării vecine este susținută de majoritatea clasei politice ruse, inclusiv Leonid Sluțki. Republica Moldova, UE și SUA au condamnat din prima zi agresiunea militară rusă, iar la mai bine de doi ani distanță continuă să sprijine Ucraina.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării