main logo
360

Alexandr Odințov: Primarul implementează proiecte pentru alegerile locale

Primarul interimar al Chişinăului, Ruslan Codreanu, nu implementează în municipiu proiecte complexe, dar se ocupă intens de cele pe care îşi poate face publicitate în ajunul alegerilor locale, susţine consilierul municipal al Partidului Socialiştilor, Alexandr Odinţov.

Odințov: Primarul implementează proiecte pentru alegerile locale

Potrivit Infotag, luni, în cadrul unui briefing la Primărie, el a declarat că primarul neales, ci numit se fotografiază în diferite părţi ale parcului Valea Trandafirilor din Capitală, transmite Știri.md.

"Într-adevăr, parcul acum se reconstruieşte capital. Este schimbat iluminatul şi trotuarul. Dar vă reamintesc că modernizarea acestuia a fost iniţiată de Consiliul Municipal (CMC), şi nu de domnul Codreanu. 

Aceştia sunt banii contribuabililor, cheltuiţi pentru binele tuturor locuitorilor Chişinăului. Administratorul capitalei ar trebui să-şi amintească şi de alte probleme majore ale oraşului, dar nu să-şi facă selfie pe fundalul obiectelor modernizate", consideră socialistul.

El a reamintit că consilierii "bat alarma despre două probleme principale ale Chişinăului: construcţiile neautorizate în zonele locative şi uzarea fondului locativ". 

"În oraş continuă haosul construcţiilor. De exemplu, anume reprezentanţii Partidului Popular European din Moldova (PPEM) din CMC, condus de Codreanu, au votat în octombrie 2017 pentru apariţia a două blocuri locative în zona de parc lângă Centrul de Tineret din "Valea Trandafirilor". Şi acestea sunt deja construite. 

Astfel, consilierii de la PPEM au votat pentru construirea unei clădiri în apropierea fostului cinematograf "Iskra", pe strada Decebal, 22/3. Acolo a fost deja construită o cafenea ce aparţine unei persoane particulare", a spus Odinţov.

Potrivit lui, PSRM are plângeri din partea a mii de locuitori ai municipiului Chişinău, în ale căror case acoperişurile curg, şi ei cer restaurarea clădirilor.

"Trebuie să înţelegem că aceste case (cunoscute sub numele de "hruşciovkă") nu au fost reparate de mai bine de 50-60 de ani. Infrastructura se deteriorează, iar principala problemă sunt acoperişurile care curs. 

Oamenii se plâng că sunt inundaţi pe timp de ploaie. În dificultate sunt mai ales pensionarii din Chişinău, care se confruntă singuri cu această problemă. Iar Codreanu nici măcar nu încearcă să rezolve astfel de probleme. 

Căci pe astfel de probleme nu îţi poţi face PR şi publicitate", a spus Odinţov.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării