main logo
1135

Alegeri la Hâncești: Platforma DA anunță că nu o susține pe Olesea Stamate

Platforma Demnitate și Adevăr a anunțat că nu o va susține pe Olesea Stamate în cadrul alegerilor parlamentare anticipate pe circumscripția uninominală Hîncești și optează pentru candidatura lui Mihai Druță.

Alegeri la Hâncești: Platforma DA anunță că nu o susține pe StamateFoto: știri.md

Anunțul a fost luat în cadrul ședinței de astăzi a Biroului Politic Național al formațiunii, transmite Știri.md cu referire la Cotidianul.md.

Conform unui comunicat remis de Platforma DA, Biroul Politic Național al formațiunii reiterează apelul său către toate forțele democratice europene și naționale din Republica Moldova în vederea desemnării și susținerii unui candidat neafiliat politic la alegerile din circumscripția nr.38 Hîncești.

„Platforma DA pledează pentru unitate, solidaritate, accentuând preferința sa pentru un candidat care să reprezinte cel mai larg spectru al societății noastre, inclusiv diaspora. 

Suntem conștienți despre faptul că aceste alegeri parlamentare se vor desfășura într-un singur tur, ceea ce face ca fragmentarea și pulverizarea electoratului european și național va crește șansele opțiunilor anti-europene”, conform sursei.

Astfel, Platforma DA se adresează către toate forțele europene și naționale din Republica Moldova să susțină candidatura lui Mihai Druță pentru alegeri.

„Chemăm toate formațiunile de centru-dreapta să acționeze cu toată responsabilitatea, astfel încât să nu permitem ca într-o circumscripție cu electorat tradițional european să câștige candidații actualei puteri anti-europene. Mai avem foarte puțin timp pentru ca deciziile noastre să genereze rezultatele pe care le așteptăm. 

Vă asigurăm că Platforma DA va acționa cu responsabilitate și cu dragoste pentru oameni, ca întotdeauna. Suntem convinși că doar în acest fel putem asigura cea mai bună opțiune pentru aceste alegeri parlamentare parțiale”, se mai arată în comunicatul remis de Platforma DA.

Sâmbătă, 18 ianuarie, PAS a anunțat candidatura fostei ministre a Justiției, Olesea Stamate, la alegerile de pe circumscripția nr. 38 – Hîncești.

Cu o zi înainte, pe 17 ianuarie, PPDA l-a înaintat pe Mihail Druță drept candidat la acest scrutin parlamentar. Druță a fost deputat în primul Parlament, iar în prezent face parte din diaspora Italia.

Amintim că Partidul Unității Naționale (PUN) a anunțat vineri că Vlad Țurcanu va candida în cadrul alegerilor de pe circumscripția nr. 38 – Hîncești, iar liderul Partidului Liberal (PL), Dorin Chirtoacă a anunțat că ia în calcul posibilitatea de a candida, o decizie în acest sens urmând a fi luată în cadrul Mișcării Politice „UNIREA”, constituită din cinci partide.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării