main logo
999

Alegeri la Hâncești: Câți alegători au votat până la ora 18:00

Comisia Electorală Centrală (CEC) anunță că procesul de votare în circumscripția electorală uninominală nr. 38, municipiul Hâncești se desfășoară în conformitate cu procedurile electorale specifice scrutinului.

Alegeri la Hâncești: Câți alegători au votat până la ora 18:00Foto: știri.md

În contextul situației epidemiologice din țară, membrii organelor electorale întreprind toate măsurile pentru combaterea răspândirii virusului, transmite Știri.md cu referire la un comunicat de presă al CEC.

Până la ora 18.00, la cele 44 de secții de votare deschise, au votat peste 13.000 de alegători sau 21 la sută din cei incluși în listele electorale de bază.

Localitatea care a înregistrat, până la această oră, cea mai activă prezență este satul Pereni, unde, cu o rată de circa 35 la sută dintre cei cu drept de vot. 

Localitatea cu cea mai redusă prezență la vot este mun. Hâncești, unde au votat circa 15 % dintre alegători. La Bălceana, raionul Hâncești, au votat peste 280 de alegători, ceea ce indică peste 20 la sută dintre cetățenii așteptați la alegeri.

Potrivit legislației electorale, candidatul pentru funcția de deputat în Parlament în circumscripția uninominală se consideră ales dacă a obținut cel mai mare număr de voturi valabil exprimate. 

Iar dacă mai mulți candidați au acumulat un număr egal de voturi, consiliul electoral de circumscripție stabilește învingătorul prin tragere la sorți, consemnând faptul respectiv într-un proces-verbal.

Conform datelor operative prezentate de Inspectoratul General al Poliției, suplimentar cazului anunțat anterior, a fost comunicată o nouă informație, potrivit căreia, un observator din partea unui concurent electoral a sesizat că, în localitatea Pașcani, s-ar efectua transportarea organizată a alegătorilor către secția de votare din localitate. Cazul se află la examinare pentru stabilirea circumstanțelor.

În acest context, CEC anunță că secțiile de votare își vor desfășura activitatea până la ora 21:00. După numărarea buletinelor de vot și totalizarea rezultatelor de către consiliul electoral al circumscripției electorale uninominale, vom anunța, rezultatele preliminare ale alegerilor de astăzi.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării