main logo
528

Alegeri invalidate. Liberali au părăsit CMC-ul: Nu putem să ne facem că plouă

Nemulțumiţi de invalidarea alegerilor din Chişinău, consilierii liberali au plecat de la şedinţa Consiliului Municipal. Astfel că din 36 de proiecte de pe ordinea de zi a fost votat doar unul, cel care prevede că Regia autosalubritate va fi dotată cu mai multe autospeciale.

1 din 36. Liberali au părăsit CMC-ul: Nu putem să ne facem că plouă

Ion Cebanu, consilier PL: „Primarul trebuie să intre în funcție. Noi nu putem să continuăm ședința consiliului și să ne prefacem că plouă. Ne pare rău de acțiunile întreprinse de socialiștii, este o situație de fățărnicie”.

Igor Călin, consilier PPEM:„Dacă avem așa justiție și nu e valid mandatul să închidem ședința de astăzi, în ordinea de zi avem multe proiecte de decizie dubioase și când va fi validat noul primar, și noua echipă va forma ordinea de zi”.

Așa a început ședința. Consilierii PPEM au propus amânarea ședinței însă liberalul Ion Cebanu a spus că se poate continua doar ca proiectele dubioase să fie eliminate, transmite Ştiri.md cu referire la ProTV.

Ion Ceban, Consilier PSRM: „Aici stau în sală liberalii vorbesc una de la tribună, haideți să facem un pariu".

Deși liberalii au părăsit sala, cvorum era, însă aleșii locali au votat doar unul din cele 36 de proiecte de pe ordinea de zi. Ei au aprobat inițiativa Regiei Autosalubritate, de a lua un credit 7 milioane de lei pe un termen de 3 ani pentru a cumpăra 12 autospeciale.

Eugen Axentiev, șef Regia Autosalubritate: „Avem nevoie de asta pentru că nu am reușit să scotem, să evacuăm la timp tot gunoiul”.

După votarea acestui proiect, unii dintre consilieri au tot intrat și au ieșit din sală, alții au navigat pe Internet, iar în cele din urmă nu mai era cvorum, astfel ședința a fost amânată din nou.

Andrei Colai, consilier PLDM: „Depinde de disciplina, consilierului, aici se face și politică. Ar trebui să vină primarul aici să fie o înțelegere”.   

Consilierii au decis că se vor întâlni săptămâna viitoare deși încă nu au stabilit o zi.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării