main logo
9258

Alegeri invalidate. Dodon: De ce Ceban nu a fost declarat câștigător?

Igor Dodon a comentat decizia instanței privind alegerile locale noi pentru primarului general de Chișinău.

Alegeri invalidate. Dodon: De ce Ceban nu a fost declarat câștigător?

Potrivit şefului statului, la fel cum a calificat-o şi Ion Ceban, este una incorectă. Potrivit lui Dodon, şi asta nu pentru că scrutinul nu a fost recunoscut drept legal, ci pentru că Ion Ceban, candidatul PSRM la șefia Capitalei nu a fost declarat învingător.

„Noi cunoaștem care sunt încălcările lui Andrei Năstase, dar care sunt încălcările lui Ion Ceban? Dacă s-a mers pe așa decizii cardinale, de ce Ion Ceban nu a fost declarat câștigător al alegerilor, odată ce contracandidatul său a fost exclus pentru încălcarea legislației? Nu exista nici o plângere, contestare în instanța împotriva lui Ion Cebani”, se întreabă Igor Dodon, transmite Ştiri.md.

Preşedintele ţării este de părere că „avem de-a face iarăși cu standarde duble și justiție selectivă”.

„Acum, Andrei Năstase a fost victimizat și izbăvit de povara conducerii Chișinăului, cu care el nu s-ar fi isprăvit, din cauza incompetenței sale și lipsei de experiență administrativă.Poate era mai bine ca lui Năstase să-i fie oferită posibilitatea să-și demonstreze capacitățile sau incapacitățile sale de conducător, să vadă toată lumea cât de steril e în fața problemelor reale, unde populismul nu ajută. În orice caz, așteptăm decizia finală a Judecății”, se expune Dodon.

Şeful statului zică că înţelege că cineva se teme tare ca socialiștii să nu beneficieze de sprijin din străinătate în alegerile parlamentare. 

„Precedentul lui Năstase, care a profitat de susținere directă de la politicieni străini în campania electorală, eurounioniștii de la guvernare l-au considerat prea periculos în perspectiva parlamentarilor. Vă amintesc că această normă legală a fost creată de la început împotriva socialiștilor, în aprilie 2015, la inițiativa PLDM. Atunci au vrut să stopeze avântul politic al socialiștilor, dar acum a devenit victimă a acestei norme legale tocmai candidatul susținut de PLDM – Năstase”, a mai adăugat preşedintele ţării.

„Știți proverbul moldovenesc: cine sapă groapă altuia, singur cade în ea”, a conchis Dodon.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării