271
0
Alegeri în Găgăuzia. Nereguli depistate de la primele ore ale dimineții
271
0

11 secții de votare s-au deschis după ora 07.00 așa cum prevede legislația. La una dintre secțiile procesul de vot s-a început mai târziu pentru că lipsea ștampila.

Foto: tv8.md

De asemenea, la o secție de votare urna mobilă nu a fost sigilată în mod corespunzător, transmite Știri.md cu referire la tv8.md

Despre aceste abateri a anunțat Asociația obștească Piligrim-Demo, cea care urmărește îndeaproape alegerile bașcanului Găgăuziei care au loc astăzi în regiune.

Potrivit președintelui asociației, Mihail Sirkeli, la secția de votare nr. 13, președintele Biroului a refuzat să le arate observatorilor urnele înainte de deschiderea secției pentru ca aceștia să se convingă că sunt goale. Tot aici, urnele au fost sigilate înainte de sosirea observatorilor.

La secția de votare nr. 17 nu a fost distribuit numărul necesar de buletine de vot. Din numărul solicitat de 2.100 a primit doar 1.897.

În Găgăuzia au fost deschise 66 de secții de votare, 28 de secții deschise în mediul urban și 38 în mediul rural. În cursa electorală sunt înscriși patru candidați.

Potrivit Comisiei Electorale Centrale din Găgăuzia, la scrutin au fost acreditați în total 192 de observatori.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter