main logo
440

Alegeri în Găgăuzia: Încă un candidat, înregistrat

În cursa electorală din Găgăuzia a apărut un alt concurent pentru funcţia de başcan - Dmitri Manol.

Alegeri în Găgăuzia: Încă un candidat, înregistrat

Solicitat de corespondentul Infotag, preşedintele CEC al regiunii, Ivan Komur, a spus că acesta a fost înregistrat drept candidat independent, dar nu a primit încă listele de subscripţie, transmite Știri.md.

Potrivit funcţionarului, marţi seara, cererea de înregistrare în calitate de concurent a depus şi Anatolii Sakevici, dar în dimineaţa el a retras-o. 

Un alt concurent, Vasilii Aladov, care a primit liste de subscripţie la începutul lunii mai, nu le-a prezentat încă. Nu avem cererea lui oficial privind renunţarea la campania electorală. Pe reţelele sociale el a scris ceva despre renunţare, dar CEC nu a primit nicio cerere", a spus Komur.

La momentul de astăzi sunt trei solicitanţi de înregistrare - activistul civic şi omul de afaceri Mihail Vlah, precum şi locuitorii autonomiei, Vasilii Aladov şi Dmitri Manol. 

Acesta din urmă este numit de către mass-media drept "liderul democraţilor din Comrat". Trei persoane au fost deja înregistrate oficial drept candidaţi la funcţia de başcan al Găgăuziei. E vorba de Irina Vlah, Serghei Cimpoeş şi Ivan Burgudji.

Komur a menţionat că eliberarea listelor de subscripţie pentru grupurile de iniţiativă şi candidaţii care se autoînaintează expiră pe 25 mai la ora 17:00. 

Semnăturile colectate vor fi acceptate până la data de 30 mai inclusiv. Alegerile başcanului Găgăuziei vor avea loc pe 30 iunie.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării