main logo
535

Alegeri în Găgăuzia: Consiliul Vârstnicilor, cu îndemn către oameni

În ajunul alegerilor pentru Adunarea Populară din Găgăuzia, se poate observa „activitatea” plină de viață a multor candidați la mandatul de deputat.

Alegeri în Găgăuzia: Consiliul Vârstnicilor, cu îndemn către oameniFoto: realitatea.md

Unii dintre acești candidați livrează saci cu alimente, repară în grabă drumuri, fac donații la biserici etc., afirmă presa din regiune, citând Consiliul Vârstnicilor din Găgăuzia, care îndeamnă cetățenii să nu-și dea votul pentru acești pretendenți, transmite Știri.md cu referire la realitatea.md.

Conducerea organizației, care unește pensionarii și veteranii, a făcut apel la locuitorii Găgăuziei „să nu voteze astfel de candidați”, întrucât aceștia „se străduiesc să obțină puterea pentru a-și proteja interesele economice personale”.

Bătrânii și veteranii afirmă că în fosta „legislatură a Adunării Populare” din regiune erau puțini deputați patrioți capabili să protejeze interesele Găgăuziei. Aceștia au făcut apel la locuitorii Găgăuziei să aleagă oameni „demni ca deputați care vor pleda pentru din interesele naționale ale Găgăuziei”.

„Sperăm că noua componență a deputaților Adunării Populare, împreună cu bașcanul și puterea executivă, nu numai că vor rezolva problemele dezvoltării economice și sociale a autonomiei în interesul întregii populații, dar vor căuta ferm modificări și completări la Constituția Republicii Moldova pentru întărirea autonomiei politice și juridice a Găgăuziei”, se arată în declarația Consiliului Vârstnicilor.

Precizăm că alegerile pentru Adunarea Populară din Găgăuzia vor avea loc duminică, 19 septembrie.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării