main logo
1257

Alegeri în Găgăuzia: Cimpoieș a primit refuz. Motivul invocat de CEC

Serghei Cimpoieș a primit refuz de la Comisia Electorală Centrală din Comrat pentru înregistrarea în alegerile pentru funcția de bașcan al Găgăuziei.

Alegeri în Găgăuzia: Cimpoieș a primit refuz. Motivul invocat de CEC

Se întâmplă pe motiv că la aproximativ 1.000 de persoane, care au semnat în susținerea candidaturii sale, nu a fost indicată adresa de domiciliu, transmite Știri.md cu referire la realitatea.md.

Cimpoieș a mers de dimineață la sediul CEC de la Comrat și a solicitat să i se permită să facă modificări în liste.

Potrivit legislației, pentru a fi înregistrați în cursa electorală, pretendenții pentru fotoliul de bașcan urmează să adune între 1.500 și 2.000 de semnături, din minimum nouă localități.

Amintim că în bătălia pentru funcția de bașcan al Găgăuziei s-au avântat și următoarele persoane: Nicolai Dudoglo, Grigorii Uzun, Mihail Formuzal, Dmitri Croitor, Serghei Cernev, Evghenia Guțul, și Victor Petrov.

Alegerile pentru başcanul autonomiei Găgăuziei vor avea loc în data de 30 aprilie curent. Actualul başcan, Irina Vlah, nu poate participa pentru a treia oară la scrutin. Ea este guvernator al Găgăuziei din 2015. La alegerile din 30 aprilie urmează să mai fie aleși doi deputați în Adunarea Populară a UTA Găgăuzia, pentru circumscripţiile Vulcăneşti şi Cioc-Maidan.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării