10 februarie, 19:51
349
0
Alegeri în circumscripția nr. 38 Hâncești: Profilul candidatului Ion Mereuță
10 februarie, 19:51
349
0

Materialul face parte dintr-un ciclu care prezintă date biografice, informații despre venituri și avere, precum și experiența profesională a candidaților la funcția de deputat în circumscripția uninominală nr. 38 Hâncești.

Foto: IPN

Candidatul Partidului Democrat Ion Mereuță este primul în buletinul de vot. Acesta este de meserie jurist, iar în prezent activează în calitate de lector universitar la Universitatea de Studii Europene din Moldova, Catedra „Drept public”, transmite Știri.md cu referire la IPN.

După alegerile locale din toamna anului trecut, a devenit consilier în Consiliul raional Hâncești.

Din anul 1978 până în 2012, a activat în sistemul vamal, ajungând până în funcția de șef de direcție în aparatul central al Serviciului Vamal. 

În 2016, pe când deținea funcția de secretar al Organizației raionale a Partidului Democrat din Hâncești, a fost numit șef al oficiului teritorial Hâncești al Cancelariei de Stat.

Ion Mereuță este decorat cu distincții departamentale și de stat. În 1996, pentru contribuție esențială la perfecționarea controlului vamal, fluidizarea traficului de mărfuri și călători și pentru profesionalism înalt, a fost decorat cu Medalia „Meritul Civic”.

Pentru perioada 1 ianuarie 2018-31 decembrie 2019, Ion Mereuță declară că a ridicat un salariu în valoare de peste 313 mii de lei de la Cancelaria de Stat, dar și peste trei mii de lei de USEM. Soția candidatului a câștigat în această perioadă salarii și premii în mărime de aproape 113 mii de lei. 

Din vânzarea unui automobil și a unui imobil, soții au obținut aproape 250 de mii de lei. Ion Mereuță a mai ridicat și pensie în valoare de peste 156 de mii de lei, dar și indemnizație de eliberare din funcție de la Cancelaria de Stat, în mărime de peste 43 de mii de lei. Soții au în proprietate două terenuri intravilane, un teren agricol, casă de locuit, garaj, dar și alte averi imobile. De asemenea, familia deține două autoturisme.

Anterior, într-o conferință de presă, Ion Mereuță declara că, fiind băștinaș, cunoaște care sunt nevoile localnicilor și este gata să le reprezinte cu responsabilitate interesele în Parlament.

Ion Mereuță, în vârstă de 67 de ani, este căsătorit și are doi copii.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter