main logo
2315

Alegeri 2024: În China și Japonia s-a încheiat procesul de vot

În Japonia s-a încheiat deja procesul de votare. La ora 16:00 a Republicii Moldova, și în China s-a încheiat procesul de vot. Anunțul a fost făcut de Comisia Electorală Centrală (CEC).

Alegeri 2024: În China și Japonia s-a încheiat procesul de votImagine simbol

Potrivit CEC, celelalte secții din străinătate sunt în deplină activitate cu excepția a patru - una din Canada și trei din Statele Unite ale Americii, care de fapt, abia își vor începe activitatea la 17:00, ora Chișinăului, transmite Știri.md, cu referire la agora.md.

Până la ora 16:00 au votat circa 1.143.000 de alegători, ceea ce reprezintă 39% din numărul total de votanți, informează președinta Comisiei Electorale Centrale, Angelica Caraman. Potrivit ei, de către IGP au fost înregistrate circa 74 de încălcări, printre care fotografierea buletinelor de vot, transportarea organizată a alegătorilor, dar și posibile acțiuni de corupere a cetățenilor.

Reamintim că astăzi, 20 octombrie, cetățenii Republicii Moldova cu drept de vot sunt așteptați la urne pentru a alege președintele țării pentru următorul mandat de patru ani. Totodată, cetățenii sunt chemați să participe și la referendumul constituțional pentru a-și manifesta opțiunea față de perspectiva aderării țării noastre la Uniunea Europeană.

Alegătorii sunt așteptați la cele 2.219 secții de votare, dintre care 1.988 sunt deschise pe teritoriul Republicii Moldova, inclusiv 30 de secții pentru locuitorii din stânga Nistrului.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării