main logo
7170

Alegeri 2020: Două secții de votare din Germania și-au schimbat adresele

În urma numărului neașteptat de mare de moldoveni care s-au prezentat la urne în ziua de 1 noiembrie 2020 în Germania, în turul II din 15 noiembrie, situația se va ameliora.

Alegeri 2020: Două secții de votare din Germania și-au schimbat adreseleFoto: facebook.com

Astfel, potrivit Ambasadei R. Moldova în Germania, numărul de operatori, dar și al cabinelor de vot va fi extins, transmite Știri.md.

"Pentru turul II de scrutin, care va avea loc pe 15 noiembrie, au fost făcute o serie de ameliorări care ne vor permite să reducem din timpul de aşteptare şi să mărim capacitatea de absorbţie în secţiile de votare din Germania. Vor fi ajustate logistic secţiile de votare, va fi mărit numărul de membri ai birourilor electorale şi dirijat corespunzător circuitul de acces", spun reprezentanții ambasadei.

Totodată, toate cele 6 secții de vot vor avea câte 5.000 de buletine de vot (numărul maxim admis).

Astfel, potrivit informațiilor, două secţii de votare şi-au modificat adresa, în ideea de a crea condiţii mai bune şi a eficientiza propulsia alegătorilor. Este vorba de secţiile de votare din Frankfurt pe Main şi München:

1/349 Frankfurt
PSD Bank Arena,
Richard-Herrmann-Platz 1
D - 60386 Frankfurt am Main

1/352 München
Alte Kongresshalle
Am Bavariapark 14,
80339 München.

Ambasada Republicii Moldova în Germania a menționat că locaţia secţiei de votare din Kassel nu a fost schimbată din cauza restricțiilor pandemice impuse de autorităţile locale, precizând că va fi reorganizată logistic în măsură să răspundă cererii mari de alegători.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării