main logo
4097

Alegeri 2020: Dodon a pierdut procesul intentat împotriva diasporei

Președintele în exercițiu, Igor Dodon, a pierdut procesul intentat împotriva diasporei. Curtea Supremă de Justiție a respins recursul lui Dodon și a menținut decizia Curții de Apel, care a declarat inadmisibilă plângerea acestuia privind pretinse încălcări comise în al doilea tur al scrutinului prezidenţial.

Alegeri 2020: Dodon a pierdut procesul intentat împotriva diasporeiFoto: știri.md

Mai exact, potrivit fostului concurent electoral, alegătorii de peste hotare ar fi fost transportaţi organizat la secțiile de votare şi remunerați pentru a-și exprima votul în favoarea Maiei Sandu, transmite Știri.md cu referire la publika.md

În decizia CSJ se menționează că argumentele enunțate de Igor Dodon sunt neîntemeiate. Respectiva hotărâre este irevocabilă.

Solicitată pentru o reacţie, purtătorului de cuvânt al Președinției, Carmena Sterpu, ne-a spus că nu este la curent cu toate plângerile depuse după scrutin.

Amintim că magistrații Curții Constituționale se vor expune asupra confirmării alegerilor prezidențiale și validării mandatului noului președinte doar după ce vor fi soluționate toate contestațiile depuse în instanță.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării