main logo
11649

Alegeri 2020: Contestațiile depuse de Dodon, declarate inadmisibile

Contestațiile depuse de Igor Dodon ce vizau pretinse fraude comise în al doilea tur al scrutinului prezidenţial din 15 noiembrie au fost declarate inadmisibile de către instanţe.

Alegeri 2020: Contestațiile depuse de Dodon, declarate inadmisibileFoto: știri.md

Prima a fost depusă chiar a doua zi şi făcea trimitere la o presupusă implicare în campania electorală a unor politicieni străini, transmite Știri.md cu referire la publika.md

Este vorba de președintele și prim-ministrul României, precum și șefa formațiunii "Uniunea Creștin Democrată" din Germania. Respectiva plângere a fost declarată inadmisibilă de către magistraţii Curţii de Apel Chişinău pentru că nu corespunde exigențelor legale.

Completul de judecători precizează că, în cererea sa, Igor Dodon nu a invocat pretenții clare, dar şi pe cine cheamă în instanţă.

În cea de-a doua contestaţie, Igor Dodon s-a plâns de faptul că nu li s-a permis alegătorilor din stânga Nistrului să voteze. Aceasta a fost declarată inadmisibilă de către Judecătoria Chişinău cu sediul în sectorul Râșcani pentru că a fost depusă cu întârziere şi nu în ziua alegerilor, aşa cum cere legea.

A treia plângere declarată inadmisibilă de Curtea de Apel se referă la o pretinsă transportare organizată a alegătorilor din diasporă pentru a vota în favoarea candidatului Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu. Două dintre contestaţii, au putut fi atacate, cel târziu până în 21 noiembrie, la Curtea Supremă de Justiție.

Șefa serviciului de presă a Președinției, Carmena Sterpu, nu a răspuns la apelurile și mesajele noastre pentru a prezenta poziția lui Igor Dodon în acest caz și dacă a contestat deciziile respective.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării