main logo
1357

Alegeri 2019: Un candidat cere introducerea zilei vinului in SUA

Bloggerița Rodica Rusu, care a fost înregistrată oficial drept candidat la alegerile din 24 februarie pe circumscripția SUA și Canada, din partea Partidului Șor, a venit cu o inițiativă pentru toți cetățenii.

Alegeri 2019: Un candidat cere Ziua Vinului din Moldova în SUAAlegeri 2019: Un candidat cere introducerea zilei vinului in SUA

Potrivit unei publicaței pe pagina sa de facebook, candidata și-ar dori ca Ziua Națională a Vinului să fie sărbătorită chiar și peste ocean, transmite Știri.md

Inițiativa vine după ce potrivit unei analize făcute de ea, a aflat că în America de Nord locuiesc circa 100.000 de cetățeni moldoveni.

"Cum ar fi dacă moldovenii și nu doar, ar sărbători Ziua Națională a Vinului moldovenesc chiar și peste ocean? Mai ales că acesta a devenit o carte de vizită a Republicii Moldova", a scris Rodica Rusu.

În acest context, bloggerița invită pe toți să-i susțină inițiativa și să semneze petiția la Casa Albă.

"O fi puțin 100.000 ținând cont de cele peste 350 de milioane populația totală, dar suficient pentru ca noi să fim auziți de Guvernul American și să primim o zi oficială pentru a marca și a promova cultura și Republica Moldova oriunde am fi în lume", a conchis candidata pe circumscripția 51 din partea Partidului Șor.


Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării