main logo
616

Alegeri 2019: Observatorii, intimidați de poliție și SIS. Precizarea IGP

După declaraţiile făcute într-o conferință de presă de șeful Misiunii de observare a alegerilor din cadrul „Promo-LEX”, Pavel Postică referitor la monitorizarea observatorilor electorali din teritoriu, IGP a venit cu o precizare.

Alegeri 2019: Observatorii, intimidați de poliție și SIS. Precizarea IGPAlegeri 2019: Observatorii, intimidați de poliție și SIS. Precizarea IGP

Astfel, potrivit unui comunicat, poliția s-a autosesizat și urmează să verifice informația, transmite Știri.md.

Totodată, cetățenii sunt îndemnați să sesizeze forțele de ordine în cazul în care le sunt lezate drepturile sau în cazul în care este încălcată ordinea publică.

Oamenii legii solicită să fie prezentate cât mai multe date în baza cărora poliția să poată investiga și acționa cât mai rapid.

Amintim că, Promo-LEX a publicat cel de-al treilea raport de monitorizare al alegerilor parlamentare. Observatorii semnalează că după lansarea primelor două rapoarte de monitorizare ale Misiunii, au avut loc acțiuni de intimidare a observatorilor din teritoriu, parvenite din partea unor organe de stat (Poliția, Serviciul de Informații și Securitate).

În acest context, Asociația Promo-LEX subliniază faptul că nu va admite ingerințe din exterior în activitatea sa și a Misiunii de Observare a alegerilor parlamentare din 24 februarie 2019 și va continua monitorizarea alegerilor, informând echidistant opinia publică despre aspectele pozitive, dar și despre încălcările constatate.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării