main logo
1227

Alegeri 2019. Munteanu oferă detalii de la negocierile cu ACUM

PAS și PPDA, formațiuni care și-au anunțat deja intenția de a participa la alegerile parlamentare din 24 februarie sub forma unui bloc electoral, poartă discuții în privința candidaturilor pe circumscripții electorale doar cu reprezentanți ai societății civile și a două partide: PLDM și PL.

Alegeri 2019. Munteanu oferă detalii de la negocierile cu ACUM

Declarația îi aparține vicepreședintelui Partidului Liberal, Valeriu Munteanu. Potrivit lui, niciun alt partid politic nu va fi admis la negocieri în vederea participării comune la scrutinul electoral: „Părțile au considerat că alte partide politice nu se califică. Doar acestea patru, plus societatea civilă”, transmite Știri.md cu referire la Agora.

„Sunt adeptul unei majorități politice pe dreapta care se poate contrapune invaziei violente din partea binomului Plahotniuc-Dodon. Azi la masa de dialog sunt PAS și PPDA, care și-au formalizat relația sub forma de bloc electoral, și alte două partide, PL și PLDM, cu care sunt în discuții”, a declarat Munteanu în cadrul emisiunii „Adevărul Live”.

Potrivit liberalului, discuțiile dintre cele patru partide sunt „complicate”, dar este important ca formațiunile să aducă în fața electoratului o singură alternativă de dreapta capabilă de a da speranță.

„Pur tehnic, pe discuțiile din cadrul acestor trei runde de dialog, PAS și PPDA insistă ca să se înceapă construcția de la o foaie curată, având în vedere că ele n-au un istoric parlamentar bogat, precum PLDM și PL”, a mai spus fostul ministru al Mediului, adăugând că PAS și PPDA insistă că toți cei desemnați pe circumscripții să fie de la aceste patru partide sau personalități din societatea civilă.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării