main logo
659

Alegătorii din Căușeni l-au făcut pe primarul orașului deputat. Ce averi declară

Grigore Repeșciuc, primarul orașului Căușeni, a fost ales deputat în Parlamentul Republicii Moldova, cu voturile a circa zece mii de alegători de pe circumscripția nr. 35.

Alegătorii din Căușeni l-au făcut pe primarul orașului deputatAlegători din Căușeni l-au făcut pe primarul orașului deputat

Acesta a reușit să acumuleze aproape 38% din voturile alegătorilor sau cu circa 16% mai mult decât contracandidatul său clasat pe poziția a doua, cu circa 22% dintre sufragii, Anton Gamurar, de la blocul ACUM DA PAS. Repeșciuc a candidat din partea Partidului Democrat din Moldova, transmite Știri.md cu referire la tv8.md

Grigore Repeșciuc are 53 de ani și este jurist de profesie. Din funcția de primar, acesta a primit un salariu de circa 165 de mii de lei, în ultimii doi ani, sau circa șapte mii de lei lunar. Soția acestuia a avut însă salarii din patru surse diferite. 

În ultimii doi ani aceasta a avut venituri salariale de circa 250 de mii de lei, de la o întreprindere individuală și trei SRL-uri, afaceri de familie. În declarația de avere, Grigore Repeșciuc scrie că este proprietarul celor trei SRL-uri: „Mihasi-Test-Auto”, întreprindere care se ocupă cu analizele și testările tehnice ale automobilelor; „Galaxia Parc”, o companie ce prestează servicii de agrement și „Mihasig”- agent asigurator. De la una dintre aceste companii, „Mihasi-Test-Auto”, soția viitorului deputat ea a obținut 630 de mii de lei în calitate de dividende.

Deputatul ales a primit pensie de la CNAS, în sumă de circa 60.000 de lei, iar soția acestuia, circa patru mii de lei, indemnizație de consilieră.

În aceeași perioadă, primarul și viitorul deputat a vândut un Mercedes de model ML 320 CSAO 014, cu 90 de mii de lei sau circa 4600 de euro.

Viitorul parlamentar indică în declarația de avere trei terenuri agricole fără a le menționa valoarea. De asemenea, acesta are două apartamente, o casă de locuit și un garaj, dar valoarea imobilelor de asemenea nu este indicată în declarație.

Grigore Repeșciuc are în proprietate un automobil de model Toyota Corola, fabricat în anul 2014 și pe care l-a cumpărat anul trecut la un preț de 170.000 de lei sau circa 9.000 de euro. În același timp, acesta mai are în folosință un Mercedes ML 320, fabricat în anul 2005 care ar valora 250.000 de lei sau aproape 13.000 de euro.

Cu câțiva ani în urmă Repeșciuc a luat două credite, unul, în sumă de 100.000 de lei și altul, în sumă de 14 mii de dolari, pe care trebuia să le întoarcă până în anul 2018.

În total, pe circumscripția nr. 35 din Căușeni au candidat șapte persoane.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării