16 septembrie, 15:42
518
4
Alegători fictivi din Rusia. Șeful fracțiunii PSRM: Nu am văzut listele
16 septembrie, 15:42
518
4

Președintele Fracțiunii Partidului Socialiștilor în Parlament, Corneliu Furculiță, susține că persoana care a colectat semnăturile cu persoanele care, pe 1 noiembrie, urmează să voteze în Federația Rusă ar trebui să răspundă în fața legii, dacă se va constata că a introdus fraudulos cetățeni în aceste liste.

Declarația socialistului vine după ce echipa emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8 a publicat ieri o investigație în care arată că în listele care au fost depuse la CEC au fost introduse persoane care nu și-au pus semnătura sau care nu intenționează să meargă în Rusia, transmite Știri.md cu referire la Tv8.md.

„Din câte eu cunosc, aceasta este o procedură electorală care se execută de către cetățeni, indiferent de apartenența lor politică. Nu cunosc că anume socialiștii să se fi ocupat cu astfel de exercițiu. 

Nu cunosc, nu am văzut acele liste. Dumneaei, probabil, a făcut asta din inițiativă civică, personală. Nu pot să vă spun pentru că nu o cunosc nici pe dumneaei, nici materialele despre care vorbiți”, a declarat politicianul.

Totodată, șeful fracțiunii susține că chiar dacă această persoană, care a colectat semnăturile, ar fi introdus fraudulos persoane în liste, ea însăși trebuie să răspundă. 

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter