main logo
1686

Alaiba: Să fi gândit ca Octavian, îl aveam pe Plahotniuc la guvernare

Deputatul Dumitru Alaiba și-a criticat dur colegul de partid, Octavian Țîcu, care a declarat că intenționează să părăsească fracțiunea Platformei DA din Parlament și să candideze pentru fotoliul Capitalei.

Alaiba: Să fi gândit ca Octavian, îl aveam pe Plahotniuc la guvernareFoto: ipn.md

În urma criticilor aduse de către Țîcu la adresa activității noii Guvernări, Alaiba a ținut să-și contrazică fostul coleg de partid „Totuşi, ceva am reuşit în 100 de zile”, transmite Știri.md.

„Nu e primul, nu e ultimul transfug. Dar avem puține cazuri în istoria noastră când transfugii reuşesc să dezvolte un proiect durabil”, a declarat deputatul.

Pe lângă asta Alaiba a subliniat faptul că Țîcu ar fi fost un susținător al lui Plahotniuc. „Să fi gândit noi toți 26 ca Octavian, îl aveam până acum pe Plahotniuc la guvernare. Întrebarea nu este de ce Octavian Țîcu a părăsit blocul ACUM. Întrebarea e dacă el a fost în blocul ACUM, dacă a fost cu adevărat”, a declarat Alaiba.

„Eu nu sunt politician. Înțeleg asta în fiecare zi. Nici mie nu mi-e uşor să fiu asociat sau chiar să fiu blamat public pentru decizii cu care nu am fost de acord. E un sentiment frecvent, pentru că la jobul nostru nu prea există decizii bune. Din scurta experiență, ai de ales între mai multe decizii proaste. Dar. Trebuie să-ți asumi. Iar dacă prețul e prea mare, pleci.

De la bun început, Octavian a decis să rămână imaculat, să stea cu mâna jos, lăsându-i pe alții să-şi asume riscuri imense de imagine cu potențial de a fi discalificați pe viață din politică. Ne-am asumat. Am făcut-o conştienți că ne ardem fragilul capital politic pentru şansa (nu certitudinea, doar şansa) de a face măcar ceva cu țara asta.

În ceva timp, lumea o să ne judece la vot şi o să decidă dacă ne țin sau nu în parlament. Până atunci, o să încercăm să facem tot ce putem. O să eşuăm şi o să reuşim. O să luăm decizii corecte şi decizii greşite. O să dezamăgim şi o să impresionăm.

Dacă oamenii decid aşa, o ducem la capăt şi după asta ne găsim alte joburi. Politica în secolul 21 nu e un job pe toată viața. Nu poți face asta toată viața fără să te pierzi pe tine însuți, ceea ce eşti. Asta v-o spun din experiență”, a mai adăugat deputatul.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării