main logo
975

Alaiba: Plahotniuc trebuie să ajungă acolo unde e Dragnea

Vlad Plahotniuc trebuie să ajungă așa cum a ajuns Dragnea, urmare a unei judecăți corecte și credibile, nu cum a ajuns Filat în Moldova sau Timoșenko în Ucraina.

Alaiba: Plahotniuc trebuie să ajungă acolo unde e DragneaColaj: Știri.md

De această opinie e deputatul Dumitru Alaiba, transmite Știri.md.

Totodată, Alaiba spune că rămâne sceptic după ce șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, a cerut mandat de arest pe numele fostului lider al PD, Vlad Plahotniuc. 

"Atunci când procurorii promovați până adineaori de Plahotniuc cer mandat de arest pe numele celui în numele căruia comiteau abuzuri, distrugeau oameni sau obstrucționau anchete, eu am dreptul să fiu sceptic. 

Ce anume a făcut Plahotniuc în ultimele 4 luni, de abia acum vedem atâta dăruință de sine și atâta curaj? De ce acum, nu în ianuarie sau aprilie 2019? Scuze și explicații există, sunt sigur. Dar eu am dreptul să rămân sceptic.

Am zis-o nu o dată. Eu cred că noi trebuie să cerem justiție, nu răzbunare oarbă. Răzbunarea e arma celor slabi.

Plahotniuc merită să fie arestat, merită să piardă toți banii furați și merită să facă pușcărie. Sunt absolut sigur. Dar el trebuie să ajungă acolo așa cum a ajuns Dragnea, urmare a unei judecăți corecte și credibile, care a durat ani de zile. Nu cum a ajuns Filat în Moldova sau Timoșenko în Ucraina, urmare a unor reglări de conturi.

Dacă există un singur lucru pe care trebuie să-l facem toamna asta, e să dăm oamenilor un procuror general credibil și integru. Dacă nu facem asta, nu am făcut nimic. Dacă vrem să arătăm oamenilor că învățăm din greșelile ultimelor luni, nu avem dreptul să eșuăm sau să facem compromisuri. Susținătorii noștri vor vedea în asta trădare și vor avea dreptate", a declarat Dumitru Alaiba.

Amintim că Procuratura Anticorupție a cerut mandat de arestare pe numele lui Vlad Plahotniuc.

Știri.md menționează că președintele Partidului Democrat (PDM), Vlad Plahotniuc, ar fi plecat pe data de 14 iunie din Republica Moldova imediat după discuțiile de la ședința Consiliului Național Politic al PDM.

Menționăm că Alexandru Slusari a intrat în posesia unui document din partea companiei Kroll, iar principalul beneficiar al furtului miliardului ar fi Vlad Plahotniuc și companiile afiliate acestuia.

Totodată o instanță de judecată din Rusia a decis arestarea fostului lider al PDM, Vlad Plahotniuc, pentru organizarea mai multe activități criminale pe teritoriul Federației Ruse.

Iar Interpol a refuzat să-l introducă pe fostul deputat democrat Vladimir Plahotniuc în lista persoanelor anunțate în căutare internațională.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării