main logo
1502

Alaiba, despre Prima Casă: Nu ne vom lăsa concetățenii în voia sorții

După ce s-a anunțat că creditele oferite prin Programul guvernamental „Prima Casă” se vor scumpi de la 1 iulie, oamenii au început să se alarmeze.

Alaiba, despre Prima Casă: Nu ne vom lăsa concetățenii în voia sorțiiFoto: știri.md

Potrivit BNM, majorarea ratei dobânzii anuale pentru creditele „Prima Casă” este cauzată de faptul că a crescut rata de referinţă de la 4,12 la sută până la 9,47 procente, transmite Știri.md.

Neștiind ce să facă, cetățenii care au beneficiat de acest Program s-au adresat unor deputați.

Dumitru Alaiba, deputat PAS, a venit cu un mesaj către cetățeni și i-a asigurat că autoritățile nu vor proceda la fel ca și guvernările precedente și că vor ajuta familiile.

”Am primit, mulți din noi, sesizări de la cetățenii beneficiari ai Programului „Prima Casă”. Știm despre costurile ratelor care au crescut. Știm că multe familii sunt puse într-o situație financiară complicată din cauza dobânzilor noi. 

Spre deosebire de cei din guvernarea precedentă, nu vom rămâne absenți la problemele oamenilor și nu ne vom lăsa concetățenii în voia sorții. În pandemie, cei din guvernul Dodon au lăsat zeci de mii de oameni fără niciun venit preț de câteva luni bune. Pur și simplu i-au sacrificat. Chelneri, vânzători, frizeri, angajați în sectorul serviciilor. În anul 2020, zeci de mii de oameni au rămas pe cel puțin trei luni fără niciun venit din cauza pandemiei. Și nu au simțit niciun ajutor din partea statului. 

Spre deosebire de foștii, acest guvern va face tot posibilul să ajute cât mai mulți oameni în aceste timpuri complicate. 

Tinerele familii, cetățeni cu venituri modeste, care au decis să procure o locuință, vor beneficia de ajutor. La moment se elaborează un program targetat de susținere și compensare, în limitele resurselor disponibile. Aș vrea să vă promit că oamenii nu vor simți deloc aceste majorări, dar nu o pot face acum. Se lucrează pe cifre. Detalii concrete urmează, dar acesta e în primul rând un apel la calm. Vom face maximul posibil. 

Sunt timpuri complicate, crize pe care nu le-am invitat, nu le-am provocat, dar le vom gestiona. Vom trece de aceste turbulențe împreună”, a declarat deputatul.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării