main logo
4939

Alaiba, despre cererea lui Șor: Hoții trebuie audiați de procurori

Dupe ce Ilan Șor a solicitat să fie audiat mâine de Parlament pe tema devalizării sistemului bancar moldovenesc, deputatul PAS, Dumitru Alaiba a reacționat în acest sens.

Alaiba, despre cererea lui Șor: Hoții trebuie audiați de procuroriColaj: știri.md

Potrivit lui Alaiba „hoții trebuie audiați de procurori, nu de deputați”, transmite Știri.md.

„Văleu! Șor vrea să fie audiat în plenul Parlamentului pe tema miliardului. Online, prin videoconferință. În primul rând el are dreptul la luare de cuvânt, pe orice subiect, la orice ședință a Parlamentului. Ne place sau nu ne place, e deputat. Trebuie doar să vină la ședință, lucru pe care nu l-a făcut de peste doi ani!

În al doilea rând - mult prea mare onoarea. Eu înțeleg că imaginea Parlamentului e la pământ, dar nici chiar așa. Hoții trebuie audiați de procurori, nu de deputați.

În al treilea rând, Șor trebuie să întoarcă miliardul, nu să povestească brașoave. Dovezile despre implicarea lui în furt sunt irefutabile. De aceea a și fugit și nu planifică să se întoarcă. Este un fricos. Ilan, vino acasă!”, a scris Alaiba pe Facebook.

Știri.md amintește că într-o înregistrare video postată pe pagina sa de Facebook, Ilan Șor declară că este singurul deținător de informații despre ceea ce s-a întâmplat, cum s-a întâmplat și „cum poate fi soluționată problema privind recuperarea banilor” din jaful bancar, doar că nimeni nu vrea să-l asculte.

El a vrut să fie audiat vineri în Parlament, prin videoconferință.

Menționăm că vineri, 20 august, deputații vor audia raportul privind procesul de recuperare a mijloacelor financiare sustrase din sistemul bancar.

Amintim că Ilan Șor a fost condamnat la şapte ani de închisoare încă în anul 2017, de prima instanță, pentru implicarea în furtul din sistemul bancar. 

Sentința a fost atacată în instanța de apel. În februarie 2018, dosarul de condamnare a fost transferat la Curtea de Apel Cahul. 

De atunci au fost convocate zeci de ședințe de judecată, majoritatea dintre ele fiind amânate din diferite motive. Liderul Partidului „ȘOR” este fugar, fiind anunțat în căutare internațională la 30 iulie 2019.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării