main logo
1505

Alaiba cere demisia imediată a lui Harunjen după publicarea Kroll 2

După ce raportul Kroll 2 a fost publicat, deputatul Dumitru Alaiba a cerut demisia imediată a procurorului Eduard Harunjen.

Alaiba cere demisia imediată a lui Harunjen după publicarea Kroll 2

După ce comisia parlamentară de anchetă privind frauda bancară a primit de la Procuratura Anticorupție raportul Kroll 2, acesta a fost imediat publicat și deja accesat de sute de politicieni și cetățeni, transmite Știri.md.

Cu o reacție în acest sens a venit și deputatul Dumitru Alaiba, care a cerut demisia procurorului „Eduard Harunjen, prezentați-vă demisia. Azi. Imediat. Nu aveți scuze”.

Deputatul a definit raportul drept „o operațiune masivă de spălare a banilor, instrumentată de ”grupul Șor””. 

Cu toate acestea, Alaiba acuză Procuratura Generală că ar fi ascuns ani la rând informația la care au dreptul cetățenii „Această informație este de ani buni la Procuratură. Afară de acest document, Procuratura mai are și o listă detaliată de persoane implicate. Nu există scuză pentru inacțiunea de ani de zile a Procuraturii generale sub conducerea lui Eduard Harunjen, la acest subiect. Demisia lui Harunjen este minimul imediat pe care ni-l dorim. Azi. Afară de asta, indiferent de câți bani vom aduce, minimul pe care îl putem oferi cetățenilor pentru a arăta justiție, este cei implicați să ajungă la pușcărie”, a declarat Alaiba.


Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării