main logo
647

Alaiba cere CC-ului anularea legii privind Stadionul Republican

Deputatul PAS, Dumitru Alaiba, a sesizat Curtea Constituțională (CC) referitor la legea votată joi, 3 decembrie de fracțiunea Partidului „ȘOR” și cea a PSRM în două lecturi privind terenului fostului Stadion Republican.

Alaiba cere CC-ului anularea legii privind Stadionul Republican

Dumitru Alaiba declară că „coaliția PSRM-Șor” votând această lege a încălcat minimum patru prevederi constituționale, transmite Știri.md.

„Felul în care majoritatea PSRM-Șor au acționat în parlament pe 3 decembrie 2020 nu are nimic în comun cu principiile statului de drept. Nimic din ce au făcut cei de la Șor și Dodon în Parlament nu are nici cea mai mică legitimitate și deci nu merită să fie numit „lege”.

Nici măcar nu știau ce votau. Nici nu auzeau ce li se spunea. Dar votau. Nu așa se fac legile. Legea trebuie să fie mai presus decât interesele politice, decât geopolitica și cu siguranță decât planurile de afaceri ale lui Ilan Șor care s-a și grăbit public să-și developeze intențiile vizavi acest teren”, a scris Alaiba pe contul său de Facebook.

Știri.md amintește că magistrații Curții Constituționale (CC) au suspendat, luni, 7 decembrie, legea votată de deputații PSRM și platforma parlamentară „Pentru Moldova” prin care Serviciul de Informații și Securitate (SIS) a trecut din subordinea Președinției în cea a Parlamentului.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării