main logo
1442

Alaiba, către autorii furtului miliardului: Nu scăpați, nici nu sperați

Deputatul Dumitru Alaiba, membru al Comisiei de anchetă, a transmis autorilor furtului miliardului un mesaj imediat după ce a fost prezentat raportul privind frauda bancară.

Alaiba, către autorii furtului miliardului: Nu scăpați, nici nu sperațiFoto: captură video

Alaiba a atenționat autorii furtului și le-a acordat un mesaj prin care le-a promis că vor fi trași la răspundere, transmite Știri.md

„Astăzi a fost prezentat Raportul Comisiei de anchetă pentru elucidarea tuturor circumstanțelor devalizării sistemului bancar din Republica Moldova și investigării așa-numitei fraude bancare.

Prefer să numesc lucrurile corect - ”fraudă” e un cuvânt prea moale pentru ceea ce s-a întâmplat. A fost un furt bancar și trebuie să-l numim așa.

Subiectul furtului miliardului nu se închide azi și nu va fi închis în ani și ani. Investigarea credibilă a acestei crime e testul nostru de sinceritate. Utilizând puterea votului vostru, noi, deputații, vom pune în continuare presiune pe alții să lucreze, să investigheze, să întoarcă banii furați, iar acest raport este inclusiv una din metode de a pune presiune politică pe instituțiile competente, să mai fie și responsabile.

Autorilor acestui furt care ne urmăresc de la distanță de prin țările calde, le spunem încă o dată:

Întoarceți banii. Nu scăpați, nici nu sperați. Vă vom aduce acasă și veți răspunde în fața legii, chiar dacă nu mâine și nu peste o lună. Oricum veți răspunde”, a declarat Alaiba.

Reamintim că astăzi, 17 octombrie, Parlamentul a publicat raportul Comisiei de anchetă pentru elucidarea tuturor circumstanțelor devalizării sistemului bancar din Republica Moldova și investigării fraudei bancare.

În raport de asemenea au fost menționate și numele unor ex-oficialilor care ar fi fost implicați în frauda bancară.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării