main logo
1150

Alaiba: Când o lege nu funcționează, este eșecul Guvernului

''Când o lege nu funcționează, este eșecul Guvernului'', susține deputatul PAS, Dumitru Alaiba.

Alaiba: Când o lege nu funcționează, este eșecul GuvernuluiFoto: știri.md

Mai precis, Alaiba s-a referit la legea care interzice pungile și recipientele de plastic, transmite Știri.md.

Deputatul susține că Guvernul este de vină pentru faptul că în magazinele din țară încă se mai găsesc în vânzare pungi și pahare din plastic.

''Doar cu vorba, nu cu fapta. Pungi, pahare, farfurii, etc., încă se găsesc în vânzare. Ilegal. De ce? Pentru că avem un ditamai guvern care are o sarcină – să EXECUTE legile votate de Parlament. Când o lege nu funcționează, este eșecul Guvernului.

În cazul dat, vreau să văd ce acțiuni a întreprins Ministerul de Interne în scopul executării legii votate de deputați practic unanim.

Pot să ne spună multe, dar realitatea este că legea nu funcționează la moment.

Și întrebarea care îmi vine în așa situații este simplă: dacă ei nu sunt capabili să implementeze o lege atât de simplă și punctuală, ce să mai vorbim de reforme complexe, structurale? Ce să mai vorbim de gestionarea pandemiei, de exemplu?

Faptele arată astfel: Ministrul Pavel Voicu este responsabil de faptul că deja timp de 4 zile o lege este încălcată. Dar mai bine mai târziu decât niciodată. Mă aștept ca în următoarele zile să se ia măsuri și să aplicăm această lege.

Și dacă se vor porni peste micii comercianți, sau cetățeni, vor comite un abuz, pentru că trebuie să pornească de la acei câțiva jucători de pe piață care fac milioane pe acest business care ne poluează solurile, apele și aerul.

Interzicerea recipientelor de plastic a fost una din primele mele inițiative legislative și chiar mă așteptam cel puțin o chestie simplă ca asta să fie executată ca să putem spune că am făcut-o până la capăt și putem merge mai departe, la alte probleme'', a declarat acesta.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării