main logo
2878

Air Moldova explică motivul anulării zborurilor: Conturi blocate

Compania aeriană Air Moldova a venit cu explicații despre cele 3 zboruri anulate astăzi, 12 aprilie 2023.

Air Moldova explică motivul anulării zborurilor: Conturi blocate

Potrivit Air Moldova, conturile companiei au fost blocate, iar respectiv aceasta nu a avut posibilitatea să achite serviciile Întreprinderii de Stat Aeroportul Internațional Chișinău, aeronavelor contractate în regim wet lease și alimentarea cu combustibil a acestora pentru a opera cele 3 zboruri, ulterior anulate, transmite Știri.md.

La ora actuală, Air Moldova a ajuns la un numitor comun cu creditorul care a blocat conturile și poate opera cu acestea în regim normal.

Cu toate că, Air Moldova se află într-o situație dificilă, fără aeronavele proprii din luna martie,  compania a fost condiționată de către bancă să majoreze suma de depozit pentru garantarea rambursării biletelor neutilizate. 

Air Moldova nu încasează o mare parte din bani în urma vânzărilor online, astfel formându-se un deficit de mijloace bănești necesare pentru activitatea companiei.

Compania a înaintat băncii o rugăminte de a revedea condițiile stabilite, fapt ce ar permite utilizarea a unei părți din suma de depozit pentru achitarea prestatorilor, în special pentru următoarele 2 săptămâni având în vedere fluxul sporit de pasageri din cauza sărbătorilor pascale. Din păcate banca refuză să înțeleagă situația, ceea ce rezultă în cazul nerespectării condițiilor punctate ca prestatorii să refuze deservirea companiei și să o forțeze să anuleze zboruri. Astfel au de suferit pasagerii și angajații companiei.

Echipa Air Moldova continuă să depună efort pentru a depăși toate impedimentele create prin negocierile constante cu partenerii săi. Zborurile de astăzi seară nu au suferit modificări.

În final, Air Moldova și-a cerut scuze de la clienții companiei, menționând că aceasta își va continua activitatea.

,,Stimați pasageri, ne cerem scuze pentru incomoditățile create și vă garantăm rambursarea costului biletelor pentru zborurile anulate. Înțelegem nemulțumirea și dezamăgirea dumneavoastră  dar aceasta este realitatea cu care ne confruntăm.

Air Moldova își continuă activitatea.'', a transmis compania.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării