main logo
7152

Adriana Bețișor a demisionat de la conducerea Procuraturii Anticorupție

Procurorul-șef interimar Adriana Bețișor și-a prezentat demisia din funcție.

Adriana Bețișor a demisionat de la conducerea Procuraturii Anticorupție

Surse Deschide.MD spun că cererea a fost depusă azi-dimineață.

Procurorul general Eduard Harunjen a confirmat informația. Acesta a adăugat că Bețișor a depus demisia din funcția de procuror-șef, dar rămâne în funcția de adjunct la Procuratura Anticorupție. 

Amintim că acum o săptămână, prim-ministrul Maia Sandu şi vicepremierul Andrei Năstase au criticat-o pe șefa interimară a Procuraturii Anticorupție, Adriana Bețișor, pentru că s-ar face vinovată de tergiversarea anchetării fraudei bancare.

Ulterior ministrul de Interne și vicepremierul Andrei Năstase a cerut Procuraturii Generale să inițieze demersurile legale vizând spălarea de miliarde și corupția la nivel înalt, în cazul unor judecători și procurori implicați în activități ilicite conform unor investigații jurnalistice ajunse în atenția MAI.

Pe Facebook, Andrei Năstase a scris, că este vorba despre trei magistrați de la Judecătoria sectorului Botanica, municipiul Chișinău: Radu Țurcanu, Luiza Gafton și Viorica Mihaila. 

Potrivit lui Andrei Năstase, despre toate ordonanțele ar fi cunoscut procurorul Adriana Bețișor, însă acestea nu a pornit cauze.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării