main logo
4306

Echipa Maiei Sandu solicită să fie identificat un moderator neutru

Adrian Băluțel, șeful Cabinetului președintei Maia Sandu, a venit cu noi precizări cu privire la dezbaterile dintre șefa statului și Alexandr Stoianoglo.

Echipa Maiei Sandu solicită să fie identificat un moderator neutruFoto: Știri.md/Arhivă

„În legătură cu dezbaterea, am văzut declarația Consiliului de Presă și boicotul anunțat de multe televiziuni cu transmisiune națională din cauza prezenței moderatorului pe care insistă contracandidatul. Având în vedere că scopul unei dezbateri este să fie urmărită de cetățeni la nivel național, facem un apel către Consiliul de Presă să identifice 1, 2 sau câți moderatori consideră și orice moderator consideră potrivit, să propună formatul dezbaterii și să organizeze dezbaterea. Am propus acest lucru și echipei contracandidatului”, a declarat Adrian Băluțel, transmite Știri.md.

Acesta a mai menționat că echipa Maiei Sandu acceptă, în continuare, orice format și orice moderator. Totuși, el spune că este important ca această dezbatere să aibă loc conform legii și să fie transmisă de cât mai multe instituții media. 

De menționat că Maia Sandu și Alexandr Stoianoglo se vor duela în turul II al alegerilor prezidențiale. În urma alegerilor, Maia Sandu a venit cu propunerea către Alexandr Stoianoglo de a organiza o dezbatere politică. 

La scurt timp, și Alexandr Stoianoglo a declarat în cadrul unui briefing de presă că dorește să discute cu Maia Sandu, însă pe o platformă neutră.

Știri.md amintește că Gheorghe Gonța este un jurnalist din R. Moldova care moderează emisiunea politică „Puterea a Patra” de la N4 de peste 10 ani. Totuși, în noiembrie 2016, Gonța a plecat de la N4 din motiv că cineva ar fi încercat să-i afecteze imaginea. Ulterior, el a moderat emisiunea „Important” de la TVC21 timp de aproximativ doi ani, după care s-a reîntors la N4.

Totodată, în ianuarie, moderatorul a declarat în cadrul unui interviu că analizează ideea de a pleca din nou de la N4, pentru că proprietarii și directorii postului TV la care activează ar fi presați de anumite persoane.

La 16 octombrie curent, jurnalistul Gheorghe Gonța a anunțat că pleacă de la postul de televiziune N4. 

Citește și: 

Motivul pentru care Gheorghe Gonța a plecat de la N4

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării