main logo
13644

Adresarea președintelui ales către popor: Ieșim să oprim tentativa de uzurpare a puterii în stat

Președintele ales, Maia Sandu, îndeamnă oamenii să iasă duminică, 6 decembrie, la protest în Piața Adunării Naționale pentru a opri tentativa de uzurpare a puterii în stat.

Adresarea Maiei Sandu către popor: Ieșim să oprim tentativa de uzurpare

Într-o adresare către popor, Maia Sandu menționează că situația în țară este gravă, transmite Știri.md.

"Situația în țară este gravă, însă în Parlament se întâmplă lucruri rușioase. În aceste zile s-a constituit o nouă majoritate parlamentară PSRM-Șor, care nu are respect nici pentru lege, nici pentru oameni. Socialiștii în disperare că au pierdut alegerile au făcut această alianță pentru a adopta legi care să le permită să fure în continuare.

Această majoritate a votat în mare grabă mai multe legi antipopulare. SIS-ul nu este bagajul de mână al lui Dodon. Ei vor să șteargă toate urmele. Se încearcă punerea în funcții importante ale statului oamenii lui Șor și Dodon.

Această majoritate vrea să păstreze acest Parlament încă 2 ani pentru a-și proteja hoții și schemele. Acest Parlament trebuie să plece", a declarat Maia Sandu.

Președintele ales a menționat că astăzi în Parlament nu există 51 de deputați responsabili cu care să poți face o guvernare pentru oameni.

"Am depus contestație la CC. Vom cere anularea tuturor legilor antipopulare pe care alianța PSRM-Șor le votează cu încălcarea constituției. Oamenii cer anticipate, noi vom face ce ne cer oamenii. Duminică, pe 6 decembrie, la ora 11:00 vom organiza o cunsultare cu cetățenii în PMAn. Vom ieși să oprim tentativa de uzurpare a puterii în stat. Toți cei care au luptat împotriva propriului popor au fost alungați, vor pleca și aceștia", a declarat Maia Sandu.

Totodată, Maia Sandu a îndemnat cetățenii care vor ieși să protesteze în stradă să respecte măsurile de protecție și distanța socială.

"Vă rog foarte mult să ne protejăm unii pe alții", a conchis Maia Sandu.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării