main logo
756

Adevărul European: Ucraina trebuie să recunoască noul Guvern al Moldovei

Ucraina trebuie să recunoască noul Guvern al Moldovei, consideră redactorul publicaţiei ucrainene "Adevărul European", Serghei Sidorenko.

Adevărul European: Ucraina trebuie să recunoască noul Guvern al MoldoveiFoto: unimedia.info

Potrivit agenţiei Infotag, într-un material intitulat "De ce preşedintele Zelenski trebuie să-l sune pe noul premier al Moldovei", el menţionează că "timp de cinci ani la rând, Ucraina cere Occidentului să construiască o politică în privinţa sa, bazată pe valori, nu pe interese de afaceri sau acorduri geopolitice, însă Ucraina poate submina toate aceste eforturi, dacă, în probleme internaţionale critice, începe să acţioneze altfel decât cer alţii", transmite Știri.md.

"Germania, Franţa şi Marea Britanie. Polonia, Suedia, Finlanda. Uniunea Europeană, ca organizaţie, în numele tuturor statelor membre. Elveţia. Şi încă Federaţia Rusă (opinia ei nu ar trebui să ne intereseze, dar este pe listă, asta e realitatea). Şi cel mai important - o declaraţie aparte a făcut România, al doilea vecin al Moldovei, pe lângă noi, şi partenerul-cheie al Chişinăului. Ucraina nu este printre ei", a spus un editorialistul.

Potrivit lui, "Ucraina arată destul de ciudat (dacă nu ruşinos) în comparaţie cu alţi lideri din regiune, care şi-au anunţat deja recunoaşterea noii guvernări".

"Este cel puţin straniu să rămâi în compania celor care tratează cu indulgenţă atacul asupra democraţiei în Moldova. Şi într-o zi, când vom cere susţinere din partea altor state, ni se va aminti cu siguranţă de acest lucru. Iar celor care încă preferă nu valorile, ci pragmatismul în politica externă, le aduc, de asemenea, un argument: tăcerea Kievului în sprijinul lui Plahotniuc nu numai că nu ajută Ucraina acum, dar poate duce la pagube în viitor. Este greu de spus cum va fi soarta Partidului Democrat, aflat până nu demult la guvernare, însă personal Plahotniuc este foarte probabil să se confrunte cu probleme serioase. Într-un fel sau altul, Moldova se va schimba. Procesul a fost lansat. Rămâne de văzut unde va duce, dacă aceste schimbări vor fi spre bine sau invers, dar schimbările vor f i - aşa s-a creat situaţia în interiorul şi în jurul Moldovei", susţine autorul.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării