main logo
285

ACUM solicită precizări privind numărul cetățenilor cu documente expirate

Reprezentanţii Blocului electoral ACUM vor expedia Agenţiei Servicii Publice o cerere prin care vor solicita o precizare privind numărul cetăţenilor care au buletine de identitate şi paşapoarte expirate.

ACUM cere precizări privind numărul cetățenilor cu documente expirate

Potrivit agenţiei Infotag, preşedinta Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), Maia Sandu, a declarat acest lucru miercuri, la o conferinţă de presă, transmite Știri.md.

„Conform declaraţiilor unor reprezentanţi ai regimului, am înţeles că ei intenţionează să interzică votarea în baza documentelor expirate. Aceasta ar putea fi o problemă serioasă pentru cei care trăiesc sau lucrează peste hotare", a spus Sandu.

Ea a spus că, „potrivit datelor oficiale, la 13 octombrie 2016 erau peste 400.000 de cetăţeni cu documente expirate", iar preşedinta Comisiei Electorale Centrale, Alina Russu, susţine că, în prezent, există circa 58.000 de astfel de persoane

„În primul rând, suntem surprinşi de faptul cu câtă uşurinţă Russu spune că nu va fi o problemă dacă aceşti oameni nu votează. Conform Constituţiei, statul este obligat să se asigure că orice cetăţean care doreşte să voteze poate face acest lucru", a amintit liderul PAS.

Ea consideră că CEC creează dificultăţi pentru finanţarea campaniei electorale, deoarece interzice colectarea şi cheltuirea mijloacelor de pe contul blocului, precizând că acest lucru ţine de dificultatea de a duce evidenţa până la începerea campaniei electorale pe 25 ianuarie, în timp ce legislaţia permite cheltuirea banilor de pe cont din momentul înregistrării concurentului electoral.

„Cerem CEC să rezolve problema cu formatul prezentării rapoartelor financiare, astfel încât să putem să le putem prezenta ca şi înainte. Faptul că CEC nu are un formular de raportare nu trebuie să devină un obstacol pentru finanţarea campaniei electorale", susţine Sandu.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării