main logo
399

ACUM: Șansa de a iniția un dialog, ratată din cauza deputațiilor PSRM

Deputaţii Partidului Socialiştilor (PSRM) nu au venit la şedinţa grupului de lucru, care urma să aibă loc miercuri la invitaţia blocului ACUM.

ACUM: Șansa de a iniția un dialog, ratată din cauza PSRM

În cadrul unui briefing, deputatul opoziţiei de dreapta, Mihai Popşoi, a calificat acest lucru drept lipsă de pregătire a PSRM pentru un dialog serios, "deşi ACUM vine doar cu intenţii bune", transmite Știri.md cu referire la Infotag.md.

"Suntem deschişi să discutăm atât despre formarea conducerii Parlamentului, pachetul de legi antioligarhice, cât şi despre masurile sociale propuse de socialişti. Trebuie să înţelegem că cetăţenii aşteaptă cu nerăbdare ca organul legislativ, după două luni de la alegeri, să înceapă în sfârşit să lucreze. Dar, din păcate, unii preferă acest show, primind salariu pentru nimic, apropiind astfel alegerile anticipate, lucru pe care nu-l doreşte niciun cetăţean al Moldovei, cu excepţia lui Vlad Plahotniuc (preşedintele Partidului Democrat - "I.")", consideră politicianul.

El a subliniat că "un astfel de scenariu ar fi un pericol real pentru Moldova şi, prin urmare, trebuie depuse toate eforturile pentru a debloca activitatea Parlamentului".

"Dar până acum nu am văzut nicio acţiune de răspuns din partea socialiştilor, care doar găsesc pretexte pentru a nu participa la discuţii", a spus Popşoi.

Deputatul Alexandru Slusari a menţionat că "blocul ACUM i-a aşteptat pe reprezentanţii PSRM pentru a discuta cei mai importanţi paşi pentru eliberarea Republicii Moldova de oligarhie".

"Avem viziuni comune asupra unor probleme, dar, din păcate, socialiştii preferă să urmeze calea lui Plahotniuc, să meargă în alegeri anticipate, ceea ce nu se deosebeşte de intrarea în coaliţie cu PDM. Din anumite motive, PSRM joacă după regulile lui Plahotniuc, deşi alegătorii săi au votat pentru cu totul altceva: pentru schimbări, pentru viaţă fără frică într-o ţară în curs de dezvoltare", a amintit politicianul.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării