main logo
3399

ACUM: PDM și PSRM au stabilit deja cine va fi prim-ministru

Ministrul Finanțelor, Ion Chicu, ar putea fi viitorul prim-ministru. O spun că cei de la ACUM, potrivit cărora PDM și PSRM ar fi convenit acestă candidatură. Democrații neagă informațiile, iar socialiștii nu au comentat zvonurile.

ACUM: PDM și PSRM au stabilit deja cine va fi premier

Cei de la ACUM susțin că Igor Dodon s-a adresat ieri Curții Constituționale ca să-i spună dacă poate să desemneze prim-ministrul, deoarece ar avea de gând să-l propună pe actualul ministrul al Finanțelor, Ion Chicu, la funcția de premier, transmite Știri.md cu referire la Protv.md.

Mihai Popșoi, deputat PAS: “Înțelegere între PD și PSRM...”

Ministrul Finanțelor spune că funcția de prim-ministru l-ar onora.

Ion Chicu, Ministrul Finanțelor: “E prematur. Nu am discutat. Vă doriți această funcție? În condiițile RM orice funcție este onorabilă”.

Socialiștii nu au răspuns la telefon, iar democrații, care au rămas în afara discuțiilor, susțin că la sediul PDM nu s-a vorbit despre partajarea funcțiilor.

Pavel Filip, prim-ministrul Republicii Moldova: „Să fie creată o majoritate parlamentară”.

Parlamentul format în urma alegerilor din 24 februarie s-a întrunit o singură dată – în ședință de constituire, acum o lună. 

Partidele încă nu au reușit să negocieze crearea unei majorități parlamentare care să propună candidatura unui prim-ministru și să formeze un nou Guvern, iar dacă nu o vor face până la sfârșitul lunii iunie, am putea avea alegeri anticipate.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării