main logo
406

ACUM: PDM duce un război informațional inspirat de la Kremlin

Blocul electoral ACUM acuză Partidul Democrat (PDM) de la guvernare de „război informaţional" şi va insista pe excluderea lui din cursa electorală.

ACUM: PDM duce un război informațional inspirat de la Kremlin

Potrivit agenţiei Infotag, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, copreşedinta ACUM, Maia Sandu, a menţionat că „PDM şi sateliţii săi recurg zilnic la încălcări, folosind resursele administrative, mituind alegătorii, fără a declara cheltuielile în rapoartele obligatorii", transmite Știri.md.

„Dar cea mai mare încălcare este dezinformarea. Media holdingul regimului cheltuieşte milioanele furate de la cetăţeni pentru a-i bulversa complet înainte de alegeri. Democraţii au inundat cu minciuni şi spaţiul online, promovând o campanie de denigrare a opoziţiei şi cântă osanale regimului", a declarat fostul ministru al Educaţiei.

Potrivit ei, "regimul se inspiră de la Kremlin prin crearea unei fabrici de trolli care funcţionează după aceleaşi tipare ca cele care au fost folosite pentru a influenţa rezultatele alegerilor din SUA".

„Ştiam mai înainte despre această fabrică, iar acum am aflat că aceasta s-a cuibărit chiar în Guvern. Asta ne spune compania Facebook, care a anulat 169 de profiluri şi 28 de pagini false, precum şi opt conturi pe Instagram. Compania a mai informat că multe din aceste conturi erau administrate de angajaţi ai Guvernului. Toate aceste acţiuni arată că regimul nu are nevoie de alegeri libere şi corecte", a spus ea.

Sandu condamnă metodele primitive ale democraţilor prin care aceasta este prezentată drept lesbiană.

„Eu nu sunt nici în video, nici în acele poze. Nu sunt lesbi şi nu am fost niciodată, spre regretul trollilor şi al stăpânilor lor. Mai mult, e o minciună prost fabricată. Acest video este filmat în oraşul Munchen, în care eu nu am fost niciodată. Minciuna asta şi multe altele nu sunt îndreptate doar împotriva mea, ele sunt îndreptate împotriva cetăţenilor care urmează să ia o decizie importantă peste câteva zile", a declarat ea.

Politicianul le-a amintit reprezentanţilor şi susţinătorilor regimului că, cu cât mai multe încălcări aceştia vor comite, cu atât mai mare este riscul ca alegerile să nu fie recunoscute de comunitatea internaţională".

Candidatul ACUM, Sergiu Litvinenco, a menţionat că „blocul intenţionează să depună la CEC şapte sesizări împotriva PDM, inclusiv referitor la participarea secretarilor de stat în campania electorală a lui Vlad Plahotniuc, precum şi va cere excluderea PDM din cursa electorală în baza datelor companiei Facebook".

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării