1 065
4
ACUM invită repetat PSRM-ul la ședință. Reacția lui Ion Ceban
1 065
4

Socialistul Ion Ceban vine cu o reacție după ce blocul ACUM a invitat repetat PSRM-ul la ședința grupului de lucru.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Ion Ceban scrie că salută tonalitatea mai puțin categorică a mesajelor celor de la ACUM, transmite Știri.md.

„Ar putea crea pe viitor premize de discuții pe marginea depășirii crizei politice create, însă constatăm cu regret că PAS și DA încă nu sunt disponibili pentru a avea negocieri serioase privind propunerile PSRM aprobate la ultima ședință a Consiliului Republican. 

Partidul Socialiștilor a stabilit clar și a anunțat public acele condiții inițiale de la care partidul este disponibil să înceapă negocierile privitor la crearea coaliției de guvernare și a unui guvern de coaliție funcțional format din reprezentanții ambelor părți", a scris Ion Ceban.

Potrivit lui, chemarea de astăzi, a celor de la ACUM nu aduce claritate referitor la acceptare sau neacceptarea propunerilor PSRM de a forma o coaliție funcțională.

„Reiterăm că suntem disponibili de a forma grupuri de lucru la nivel de conducere a Partidului Socialiștilor, dar și partidelor PAS și DA pentru a discuta formarea conducerii Parlamentului, examinarea propunerilor legislative propuse de ambele părți, însă acest lucru poate fi inițiat doar în condițiile disponibilității celor de la ACUM de formare a unei coaliții stabile de guvernare în baza propunerilor înaintate de Consiliul Republican al PSRM, cu scopul schimbării actualului sistem de guvernare și evitării declanșării alegerilor parlamentare anticipate. În același context, menționăm că suntem îngrijorați de unele acțiuni și activități cu tentă unionistă din ultimile zile la care activ participă conducerea blocului ACUM și care categoric nu pot fi acceptate de socialiști ca element al următoarei guvernări", a conchis Ion Ceban.

Știri.md amintește că astăzi blocul ACUM a invitat repetat PSRM-ul la ședința grupului de lucru.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter