main logo
366

ACUM: Înlăturarea regimului corupt de la guvernare este încă posibilă

Copreşedinta blocului politic al ACUM, liderul Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), Maia Sandu, consideră că "înlăturarea regimului corupt de la guvernarea Moldovei mai este încă posibilă".

ACUM: Înlăturarea regimului corupt de la guvernare este încă posibilă

Despre aceasta ea a comunicat marţi, în cadrul unui briefing la Parlament, după ce deputaţii blocului au aşteptat în zadar fracţiunea Partidului Socialiştilor, pe care blocul l-a invitat "să aprobe organele de conducere ale Parlamentului şi pachetul de legi antioligarhice", transmite Știri.md cu referire la Infotag.md.

"Cu toţii am fost martorii măsurilor decisive la care a recurs noul Preşedinte al Ucrainei (Vladimir Zelenski - "I."): demisii din funcţii de conducere cu scopul de a scăpa de sistemul corupt. De asemenea, vedem exemplul Armeniei, unde cetăţenii apără independenţa sistemului judiciar. Ţări care se confruntă cu aceleaşi probleme ca şi Republica Moldova dau dovadă de fermitate şi curaj. acelaşi lucru trebuie să-l facem şi noi", a spus politicianul.

Potrivit ei, la şedinţa specială de astăzi, iniţiată în mod unilateral de către blocul ACUM, era planificată discutarea pachetului de legi antioligarhice, "deoarece eliberarea instituţiilor statului de controlul oligarhic trebuie să fie primul pas pentru răsturnarea regimului".

Sandu a spus că "marţea viitoare (28 mai), blocul ACUM intenţionează să continue dialogul privind deblocarea situaţiei din Moldova, sperând că la acesta vor participa deputaţii care doresc să lucreze pentru binele ţării".

Comentând reacţia socialiştilor la iniţiativa blocului cu privire la şedinţa specială a Parlamentului, pe care ei au numit-o "populistă", Sandu a remarcat că "un astfel de format a fost propus după ce PSRM a refuzat să se întâlnească în cadrul grupului de lucru".

"Noi rămânem deschişi. Suntem gata să discutăm aprobarea agendei antioligarhice. Dacă dialogul nu va fi stabilit, cei care refuză (socialiştii - "I.") vor trebui să-şi asume responsabilitatea pentru alegerile anticipate şi, cel mai important, pentru menţinerea regimului oligarhic corupt la putere", a declarat fostul ministru al Educaţiei.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării