633
0
ACUM: Cerem socialiștilor să voteze legile de dezoligarhizare
633
0

Blocul ACUM cere continuarea de urgență a ședinței forului Legislativ suprem al țării și discutarea pe platforma parlamentară transparentă a pachetului de acte normative de dezoligarhizare a țării.

Noi solicitări de la ACUM: Cerem socialiștilor să voteze pachetul de dezoligarhizare

Totodată, membrii cer deputaților socialiști, care se declară antioligarhici, să voteze pachetul de dezoligarhizare a statului, transmite Știri.md cu referire la Unimedia

„În timp ce sărăcia, injustiția și exodul oamenilor activi, tineri se amplifică de la o zi la alta, anumiți politicieni cu experiență în crearea de alianțe informale, negocieri obscure, acțiuni comune, inclusiv votări contra cost ne furnizează un nou spectacol, încercând să creeze aparența unui exercițiu extrem de sofisticat, solicitant de efort și trudă în sudoarea frunții, bineînțeles în beneficiul cetățeanului”, scrie Andrei Năstase pe pagina sa de Facebook.

Amintim că în cadrul conferinței din 12 martie, blocul ACUM a venit cu un pachet de legi pentru dezoligarhizarea statului, cerând tuturor deputaților cărora le pasă de cetățeni și de Republica Moldova să-l voteze în primele ședințe ale Parlamentului.

Ulterior, socialistul Ion Ceban a venit cu o reacție, menționând că celor din Blocul ACUM nu le pasă de alegătorii care i-au votat, „cărora le-au promis reformarea clasei politice și rezolvarea problemelor sociale și economice ale țării”.

„Este regretabil faptul să aflăm acest lucru și că putem să fim parteneri onești în noul Parlament și să schimbăm cardinal lucrurile în Republica Moldova. Vreau să informez pe viitorii deputați, acum, că nicio lege nu poate fi votată și implementată până nu va fi aleasă conducerea Parlamentului. Iar multe din ele nu pot fi adoptate și implementate până nu vom avea un Guvern nou și funcțional”, a declarat deputatul Ion Ceban.

Citește și
article image
Deputat ACUM: Multă lume consideră că suntem 26 deputați....
6
1485
article image
Expert: Problema coaliției de guvernare se referă în...
0
227