main logo
2219

ACUM cere explicații de la Filip privind scrisoarea transmisă în Ucraina

Deputaţii blocului ACUM au depus la Cancelaria de Stat a Guvernului Moldovei o interpelare prin care solicită să fie explicate motivele scrisorii premierului Pavel Filip adresată preşedintelui Ucrainei, Petro Poroşenko.

ACUM cere explicații de la Filip privind scrisoarea transmisă în Ucraina

Potrivit agenţiei Infotag cu referire la documentul semnat de un grup de opt deputaţi, aceştia cer răspuns la informaţiile publicate în investigaţia RISE Moldova privind solicitarea adresată Kievului de către Chişinău de a ridica embargoul de la Uzina Metalurgică Moldovenească (UMM) de la Rîbniţa, transmite Știri.md

"Care este regimul juridic al UMM conform legislaţiei RM ca un prim-ministru să garanteze scoaterea uzinei de sub sancţiunile unui stat aflat în război? Care-i politica Guvernului faţă de agenţii economici din regiunea separatistă care acumulează datoriile astronomice de circa $7 mlrd. într-o societate pe acţiuni în care guvernul RM este acţionar minoritar, însă decide să nu-şi apere interesele?", întreabă deputaţii.

Într-o scrisoare adresată de Pavel Filip autorităţilor din Ucraina din data de 7 martie 2019, el a cerut "excluderea UMM din lista subiecţilor supuşi sancţiunilor; reducerea nivelului taxelor de export, care reprezintă de fapt o barieră administrativă în calea accesului pe piaţă; încetarea anchetei antidumping împotriva UMM".

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării