main logo
989

ACUM: Cele mai nedemocratice alegeri din istoria R. Moldova

„Aceste alegeri nu au fost nici libere, nici corecte. Au fost cele mai nedemocratice din istoria Republicii Moldova. Guvernarea, după ce a furat atâția ani cetățenii moldoveni, le-au furat astăzi și votul”.

ACUM: Cele mai nedemocratice alegeri din istoria R. Moldova

Declarațiile au fost făcute de către liderii Blocului electoral ACUM DA PAS, în cadrul unui briefing de presă după închiderea secțiilor de votare, transmite Știri.md cu referire la IPN.

Lidera PAS, Maia Sandu, copreședinta ACUM, a mulțumit tuturor celor care „și-au făcut astăzi timp și au mers la vot ca să scape de clanul mafiot de la guvernare”, inclusiv celor din diasporă, care au fost nevoiți să parcurgă câteva sute de kilometri pentru a ajunge la o secție de votare. 

Maia Sandu a îndemnat moldovenii din diasporă, acolo unde secțiile de votare mai sunt deschise, să voteze conștient, să fie vigilenți, să nu permită să le fure votul.

Maia Sandu a mai spus că în cadrul acestei campanii electorale au fost folosite la greu resursele administrative de către guvernare, alegătorii au fost mituiți, inclusiv aduși organizat la secțiile de votare pentru a vota remunerat un candidat sau un concurent electoral. 

Totodată, „am asistat la o campanie de denigrare a opoziției prin intermediul instituțiilor mass-media controlate, astfel că mesajul opoziției nu a ajuns la cetățeni”, a mai spus președinta PAS.

Liderul PPPDA, Andrei Năstase, copreședinte al blocului, a declarat că, după o campanie de „linșaj mediatic, liderul PDM, Vlad Plahotniuc, va fi din nou parlamentar și va încerca să se ascundă în spatele imunității pentru a nu fi tras la răspundere”. 

Andrei Năstase a mai spus că de astăzi, 24 februarie, Republica Moldova se va schimb, indiferent de ce vor unii. „Dacă va fi nevoie, votul de astăzi va fi protejat chiar în stradă”, a afirmat Andrei Năstase.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării