main logo
819

ACUM are întrebări pentru două ministere privind Arena Chișinău

După ce au solicitat publicarea raportului Kroll 2, informații privind câți bani au fost achitați companiei Kroll, date despre așa zisa lege a amnistiei fiscale, deputații ACUM au înaintat un nou demers privind Arena Chișinău.

ACUM are întrebări pentru două ministere privind Arena ChișinăuArena Chișinău, în vizorul ACUM. Întrebări adresate către două ministere

„Vrem să cunoaștem pentru ce statul urmează să cheltuie aproape 2 MILIARDE de lei și câte zeci de milioane deja sunt pierdute în legătură cu sustragerea terenului pentru Arena din circuitul agricol. Ce va fi construit pe un teren de 59 de hectare, în condițiile în care toată Arena Sportivă încape pe altele 10 hectare ? Dacă acest teren este în prezent gajat sau re-gajat și noi îl putem pierde în orice moment?”, spune Alexandr Slusari, unul din semnatarii demersului.

Potrivit lui, informațiile pe care le obțin „vor servi drept baza pentru viitoarele anchete parlamentare și penale împotriva clanului oligarhic”.

Mai jos cele șase întrebări pe care deputații le-au adresat funcționarilor de la Ministerul Educației și Finanțelor:

Реклама 29

1. Ce valoare are prejudiciul cauzat de excluderea terenului de 69,22 ha din circuitul agricol, calculat în conformitate cu Legea privind prețul normativ și modul de vânzare-cumpărare a pământului;
2. Ce valoare cadastrală și de piață (orientativă) are terenul respectiv după schimbarea destinației;
3. Dacă a fost semnat un contract de gaj al terenului între Ministerul Educației, Culturii și Cercetări și compania «Summa», precum și un contract de re-gajare a terenului între compania «Summa» și o oarecare bancă comercială.
4. Ce bancă/bănci a(u) oferit credite companiei «Summa» pentru efectuarea lucrărilor de proiectare și construire a complexului sportiv.
5. Ce obiecte urmează a fi construite pe suprafața de 59 de hectare (descifrarea detaliată)
6. Care este în prezent progresul realizat în construcție, exprimat în procente și ce sumă totală a fost achitată din buget până acum către compania «Summa» în calitate de plată pentru lucrările de construcție.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării