main logo
418

ACUM a atacat CEC în judecată privind secțiile de vot de peste hotare

Blocul ACUM cere în justiție anularea hotărârii Comisiei Electorale Centrale (CEC) de stabilire a secțiilor de vot peste hotare.

ACUM a atacat CEC în judecată privind secțiile de vot de peste hotare

Potrivit liderei PAS, Maia Sandu, Guvernul și CEC au neglijat două prevederi exprese ale Codului Electoral, care prevăd că la stabilirea secțiilor de votare peste hotare trebuie să se țină cont de prezența la vot la ultimele alegeri (prezidențialele din 2016) și de rezultatele înregistrării prealabile, transmite Știri.md cu referire la Agora.

„Guvernarea a făcut abstracție de ambele aceste prevederi. Dacă ne uităm unde s-au înregistrat prealabil cetățenii peste hotare și cum a deschis guvernarea secții de vot, vedem că s-au deschis acolo unde nu s-au înregistrat cetățenii sau acolo unde numărul celor înregistrați este foarte mic, iar acolo unde s-au înregistrat mulți cetățeni, nu s-au deschis secții”, a declarat Maia Sandu, dând exemplu mai multor state din occident, printre care Germania, Franța, Irlanda și SUA.

„La ce bun CEC le-a cerut oamenilor să se înregistreze și de ce s-au cheltuit banii donatorilor pentru a crea astfel de instrumente?”, s-a întrebat lidera PAS.

„Această guvernare continuă să comită abuzuri enorme în raport cu cetățenii din afara țării, încercând să le creeze impedimente în exercitarea dreptului lor la vot”.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării