main logo
2397

Actualul șef interimar de la IGP va fi repus în funcția de judecător

Consiliul Superior al Magistraturii a admis cererea lui Gheorghe Balan de a fi repus în funcția de judecător. Hotărârea va fi expediată președintelui țării pentru emiterea decretului.

Actualul șef interimar de la IGP va fi repus în funcția de judecătorFoto: politia.md

În ședința din 24 septembrie, președintele interimar al CSM, Dorel Musteață, a precizat că Gheorghe Balan a fost eliberat din funcție anul trecut, invocându-i-se  comiterea unei abateri disciplinare, transmite Știri.md cu referire la IPN.

Curtea de Apel a admis cererea de chemare în judecată depusă de fostul magistrar, iar hotărârea CSM prin care a fost eliberat din funcție a fost anulată, constatându-se că nu a fost comisă abaterea disciplinară.

Dosarul disciplinar pe numele lui Gheorghe Balan a fost pornit, anul trecut, în baza unei sesizări a Serviciului de Informații și Securitate, care a dat curs unei plângeri depuse de un grup de consilieri și primarul din satul Puhăceni, localitatea de baștină a soției judecătorului. 

Aceștia au invocat că magistratul ar fi participat la adunările organizației teritoriale a Platformei DA.

Gheorghe Balan s-a remarcat în ultimii ani pentru criticile dure la adresa sistemului judecătoresc. În cadrul Adunării Generale a Judecătorilor din martie 2017, a ținut un discurs dur despre derapajele din ultimul timp din justiție. 

Acesta s-a implicat și în alegerile parlamentare din 24 februarie 2019, candidând în circumscripția uninominală Anenii Noi, din partea Blocului ACUM, însă nu a reușit să obțină mandatul de deputat.

În prezent, exercită interimatul funcției de șef al Inspectoratului General al Poliției, fiind numit în funcție de ministrul afacerilor interne, Andrei Năstase.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării