main logo
1432

Actor: În Parlament au intrat oameni simpli care nu au orgolii de ştabi

„Văd o deschidere, văd că în Parlament au intrat oameni simpli, care merg pe stradă cu bicicleta, te poţi apropia de ei, poţi discuta cu ei. Asta este salutar. Cred că este o clasă politică modernă, coaptă, tânără, care nu mai are aceld orgolii de ştabi”.

Actor: În Parlament au intrat oameni simpli care nu au orgolii de ştabi

Despre aceasta a spus la emisiunea Punctul pe AZi actorul Boris Cremene, stabilit de mai mulţi ani în Portugalia, transmite Știri.md cu referire la tvr.md.

Actorul a menţionat că votul din 11 iulie va provoca schimbări majore în clasa politică a Republicii Moldova.

„Adevărul abia acum începe. Noi avem foarte multe de schimbat, la nivel de conştiinţă, la nivel moral. Noi trebuie să stabilim ce înseamnă bunăstare. pentru R. Moldova şi ce înseamnă educaţie”, a spus Boris Cremene.

Potrivit lui Boris Cremene, basarabenii au demonstrat că au scăpat de complexul patriarhatului .

„Au ales o femeie în fruntea statului  şi, a doua oară, au demonstrat că vor să trăiacă într-o ţară normală, civilizată”, a spus Boris Cremene.

Acesta a declarat că cetăţenii Republicii Moldova au ajuns într-un punct al umilinţei, permiţând până acum unei clase politice agramate să ajungă la putere.

„Mai departe nu mai era posibil. Mai jos nu se putea coborî. Cred că am avut frica în oase, inclusiv de românism. Asta ne-a oprit foarte mult. Cred că conştiinţa naţională s-a copt. În diaspora sunt cetăţeni care s-au şcolit altfel”, a spus Boris Cremene.

Fostul deputat Ala Mândâcanu, preşedintele Asociaţiei ”Comunitatea Moldovenilor din Quebec”, a declarat într-o intervenţie prin Skype că, pe 11 iulie, cetăţenii Republicii Moldova au făcut o alegere spre civilizaţie.

„Acest lucru este important, pentru că despre asta a fost vorba în ultimii 30 de ani. Chiar dacă URSS a dispărut, mentalitatea sovietică e încă foarte puternică în societate. Plus că avem şi Rusia, care nu ne lasă în pace”, a spus Ala Mândâcanu,.

Aceasta a menţionat că votul din 11 iulie demonstrează că mentalitatea sovierică pleacă, generaţiile se schimbă şi arată că propaganda şi speriatul nu mai au putere.

„Vreau să felicit R. Moldova pentru acest succes, dar să privească succesul în mod pragmatic. Să stabilească ce vor să facă, unde vor să ajungă, pe ce căi, care sunt mecanismele prin care să ajungă unde doresc. Fiecare cetăţean al R. Moldova, fie aflat în ţară, fie în diaspora, să contribuie la edificarea noii societăţi”, a precizat Ala Mândâcanu.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării