13 octombrie, 06:51
999
3
Activitatea Parlamentului, blocată. Șor: Băgați-vă într-un loc aroganța
13 octombrie, 06:51
999
3

Activitatea Parlamentului rămâne în continuare incertă, iar fracțiunile PAS și Platforma DA au cerut ieri convocarea Biroului Permanent.

Ilan Șor i-a îndemnat pe deputați să nu fie aroganți și să colaboreze cu toți colegii din Parlament, inclusiv cu deputații din Partidul Șor, transmite Știri.md.

''Parlamentul nostru trebuie să activeze. Instituția nu a funcționat săptămânile trecute. Legislativul nu și-a reluat activitatea nici în această săptămână. Nu este clar deocamdată dacă va funcționa săptămâna viitoare. Asta se numește sabotaj. 

Anume Parlamentul este acea instituție care trebuie să ia decizii pe marginea problemelor curente – de la adoptarea legilor până la numirile de cadre. 

Fracțiunile trebuie să se întrunească pentru a discuta aceste probleme. Fracțiunile parlamentare trebuie să stabilească un dialog între ele. Dacă ne vom izola unul de celălalt, nu vom reuși să facem nimic bun. Toate problemele pot fi soluționate doar comunicând. Anume pentru asta am și fost aleși.

Parlamentul este anume acea platformă de dialog și atingere a compromisurilor între diferite forțe politice.

Până nu demult, aproape toate partidele parlamentare au încercat să transforme Partidul „ȘOR” în proscris politic. Cu noi nimeni nu dorea să comunice, să discute, să ajungă la înțelegeri și să caute compromisuri.  

Și, deodată, am devenit utili! Vreau să anunț oficial că Partidul „ȘOR” este gata să discute orice chestiune legată de îmbunătățirea calității administrației de stat. Haideți să le discutăm! Să discutăm deschis, sincer, argumentat. Băgați-vă într-un loc aroganța. Cu toții suntem în slujba alegătorilor noștri. Nimeni nu este mai rău sau mai bun decât altul. 

Anume acum, în pragul iernii, în plină pandemie suntem obligați să rezolvăm multiplele probleme cu care se confruntă populația. În primul rând chestiunile legate de siguranța financiară a cetățenilor. Noi nu avem dreptul să lăsăm cetățenii în voia sorții.

De aceea, poftiți, adresați-vă, vom discuta, vom examina, vom adopta decizii rezonabile, pentru binele statului și al societății. Și haideți să facem asta în Parlament, absolut transparent. Haideți să le demonstrăm alegătorilor noștri că putem purta un dialog civilizat. Anume aceasta așteaptă ei de la noi'', a scris Șor pe pagina sa de Facebook.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter