main logo
556

Activistul Fiodor Ghelici pledează pentru anularea imunității parlamentare

Președintele asociației obștești „Moldova mea”, Fiodor Ghelici, crede că este bine să se renunțe la imunitatea parlamentară. El spune că toți deputații din Parlamentul Republicii Moldova sunt „complicii fărădelegilor care au avut loc de la independență încoace”.

Fiodor Ghelici pledează pentru anularea imunității parlamentareFoto: Ipn.md

Într-o conferință de presă la IPN, Fiodor Ghelici a declarat că printre fărădelegi este și concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău. Acest obiectiv strategic, în loc să aducă bani în buget, îmbogățește persoane private, transmite Știri.md

Activistul consideră că și în cazul furtului din sistemul bancar vinovați se fac în special deputații din legislatura 2012-2013. „Pe fiecare al doilea deputat poate fi deschis dosar penal pentru complicitate la fărădelegi sau pentru acoperirea acestor fărădelegi”, a spus Fiodor Ghelici.

Activistul crede că anularea imunității parlamentare este un lucru de care Republica Moldova are nevoie și a dat exemplul unor state în care imunitatea este valabilă doar pe parcursul sesiunii parlamentare sau un număr stabilit de zile.

Trebuie urgent ca deputații să fie lipsiți de imunitate parlamentară. Doar așa în parlament vor veni oameni curați”, a declarat Fiodor Ghelici.

Președintele asociației obștești „Moldova mea” a amintit și despre secvențele video care surprind o discuție între președintele Igor Dodon și Vlad Plahotniuc, pe atunci lider al PDM. Fiodor Ghelici se întreabă de ce președintele nu a fost încă audiat în legătură cu aceste fapte.

Fiodor Ghelici a mai spus vă asociația obștească pe care o conduce va veghea asupra comportamentului parlamentarilor și va semnala abaterile admise de aceștia. El le-a adus aminte deputaților că se află în serviciul poporului.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării