15 septembrie, 18:47
107
0
Activiștii civici cer consultări privind secțiile de vot din străinătate
15 septembrie, 18:47
107
0

Coaliţia Civică pentru Alegeri Libere şi Corecte (CALC) a solicitat CEC să organizeze consultări publice cu privire la proiectul de decizie privind deschiderea secţiilor de votare pentru alegerile prezidenţiale în străinătate.

Foto: știri.md

Potrivit Infotag, în declaraţie se spune că, din cauza lipsei unor criterii clare pentru deschiderea secţiilor de votare în străinătate, "organizaţiile membre ale coaliţiei au oferit Comisiei mecanisme clare şi transparente pentru determinarea numărului de secţii de vot în străinătate şi distribuţia geografică a acestora, fără a primi însă nici un răspuns de la CEC", transmite Știri.md.

"Proiectul de decizie privind deschiderea secţiilor de votare în străinătate poate fi pregătit şi finalizat abia după 16 septembrie, când se încheie perioada de înregistrare preliminară a alegătorilor din străinătate.

Numai atunci va fi cunoscut numărul final al celor înscrişi. După aceea, CEC va avea mai puţin de zece zile, până pe 25 septembrie, pentru a determina numărul şi locaţia geografică a secţiilor de votare din străinătate.

Astfel, numai acum se pot organiza consultări publice reale", au remarcat reprezentanţii societăţii civile.

Potrivit acestora, CEC a propus o întâlnire pe această temă pe 15 septembrie - cu o zi înainte de încheierea înregistrării preliminare, ceea ce face imposibilă consultarea.

Prin urmare, Coaliţia a adus la cunoştinţa CEC-ului să "confirme necesitatea unor consultări publice reale, dar numai după 16 septembrie şi cu participarea tuturor părţilor interesate".

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter