main logo
782

Academia de Științe a Rusiei a creat un centru științific la Tiraspol

În baza universităţii din Transnistria de la Tiraspol a fost creat un centru ştiinţific al Academiei de Ştiinţe din Rusia.

Academia de Științe a Rusiei a creat un centru științific la Tiraspol

Despre aceasta a comunicat miercuri rectorul universităţii, Stepan Berill, la întrevederea cu preşedintele autoproclamatei RMN, Vadim Krasnoselski.

Potrivit agenţiei Infotag cu referire la site-ul liderului de la Tiraspol, el a calificat acest lucru drept un „exemplu de realizare practică a acordului semnat la 3 septembrie între Academie şi universitate", transmite Știri.md.

„Noul centru include şapte laboratoare de cercetare. Deschiderea sa este un eveniment important pentru echipa universitară şi pentru comunitatea pedagogică a republicii în general. Centrul ştiinţific va deveni un element important al sistemului educaţional transnistrean, un instrument eficient pentru integrarea sa în spaţiul ştiinţific şi educaţional al Rusiei, o legătură semnificativă în lanţul interacţiunii transnistreano-ruseşti", a spus rectorul.

El a menţionat că, în timpul unei vizite recente la Moscova, el s-a întâlnit cu preşedintele Comitetului pentru ştiinţă şi educaţie al Dumei de Stat a Federaţiei Ruse, cu care a discutat „statutul universităţii din Transnistria în contextul sferei ruse de educaţie, susţinerea acesteia în rezolvarea diferitelor probleme, dezvoltarea învăţământului rusesc în Transnistria".

„Un alt rezultat important al vizitei în capitala rusă este primirea de către universitatea de stat a unui certificat de acreditare (eliberat de Agenţia Federală de Supraveghere în domeniul Educaţiei şi Ştiinţei). Totodată, au fost discutate aspecte legate de procedura de desfăşurare în Transnistria a examenului de stat unificat rusesc", a spus Beril.

La rândul său, Krasnoselski a cerut „să se acorde o atenţie deosebită problemelor legate de organizarea şi desfăşurarea examenului de stat unificat şi să se lucreze în continuare la extinderea oportunităţilor de formare avansată a specialiştilor din domeniul educaţiei transnistrene pe platformele ruseşti, ţinând cont de identitatea standardelor educaţionale ale celor două state".

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării